ΤΕΝΙΣ

Γαλλικό Όπεν: Διεξαγωγή με φιλάθλους ή ακύρωση

The construction work of the newly built roof of the Philippe Chatrier center court is pictured Wednesday Feb.5, 2020 at the Roland Garros stadium. The French Open venue becomes the last of the four Grand Slam venues to install a retractable roof on their main show court. ( Martin Bureau/Pool via AP)
The construction work of the newly built roof of the Philippe Chatrier center court is pictured Wednesday Feb.5, 2020 at the Roland Garros stadium. The French Open venue becomes the last of the four Grand Slam venues to install a retractable roof on their main show court. ( Martin Bureau/Pool via AP) AP

Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινανού, το Γαλλικό Όπεν θα γίνει μόνο με την προϋπόθεση ότι μπορούν να το παρακολουθήσουν κανονικά οι θεατές από κοντά, αλλιώς δεν θα διεξαχθεί.

Η νέα αυτή πληροφορία θέτει σε περαιτέρω αμφιβολία την πιθανότητα διεξαγωγής του Ρολάν Γκαρός ακόμα και για τον Σεπτέμβρη μιας και θα συσσωρεύσει, όπως κάθε χρόνο, μεγάλο πλήθος κόσμου με το ρίσκο για τη δημόσια υγεία να είναι μεγάλο.

"Αθλητικά γεγονότα όπως το Ρολάν Γκαρός ή το Tour de France απαιτούν θεατές καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο για αυτά. Θα λάβουν χώρα μόνο εφόσον πάρουμε την έγκριση ότι μπορούν να παρευρεθούν και θεατές.

Η ανάκαμψή μας στα μέσα Ιουνίου είναι, αυτή τη στιγμή, το ευτυχέστερο σενάριο. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επανέλθουν τα αθλητικά γεγονότα τον Σεπτέμβρη αλλά ίσως να αναβληθεί και όλη η σεζόν.

Η απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων κόσμου μπορεί να παραμείνει μέχρι να βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο. Δεν είναι εύκολα να βρούμε ξανά νέες ημερομηνίες για το Ρολάν Γκαρός.

Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν πραγματοποιηθεί. Θα πρέπει να βρούμε ξανά τους εαυτούς μας αν χαθεί μία ολόκληρη σεζόν", ανέφερε η υπουργός.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ