ΤΕΝΙΣ

Φερό: Η πρώτη πρωταθλήτρια μετά το lockdown

Fiona Ferro, of France, returns a shot to Wang Qiang, of China, during round three of the US Open tennis championships Friday, Aug. 30, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez)
Fiona Ferro, of France, returns a shot to Wang Qiang, of China, during round three of the US Open tennis championships Friday, Aug. 30, 2019, in New York. (AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez) AP

Η Φιονά Φερό κατέκτησε τον τίτλο στο Παλέρμο, τον πρώτο που διεκδικήθηκε μεταξύ των αθλητριών στα courts μετά την πανδημία του κορονοϊού.

H 23χρονη Γαλλίδα, Φιονά Φερό, έγινε η πρώτη χρονικά πρωταθλήτρια σε επαγγελματικό τουρνουά τένις μετά το lockdown! H πολύ ταλαντούχα τενίστρια ξεκίνησε την εβδομάδα της στο Παλέρμο δίχως seeding και δίχως φυσικά να συγκαταλέγεται επ' ουδενί στα φαβορί, ωστόσο, κατάφερε να κάνει τη μία τρομερή εμφάνιση μετά την άλλη και να κερδίσει το τρόπαιο.

Στον τελικό, κατόρθωσε να επικρατήσει της Ανέτ Κονταβέιτ με 6-2, 7-5 πραγματοποιώντας μια πληθωρική εμφάνιση επιθετικού τένις και τρομερής ψυχραιμίας στις κρίσιμες στιγμές. Η νεαρή Γαλλίδα έχει τρομερά στοιχεία στο παιχνίδι της, όπως ένα απίστευτο forehand που το τοποθετεί με ακρίβεια και δύναμη όπου θέλει στο κορτ.

Αυτό ακριβώς έκανε στον αγώνα κόντρα στην επίσης big hitter Εσθονή κυριαρχώντας απόλυτα στο πρώτο σετ και δείχνοντας το ψυχικό της σθένος στο δεύτερο καθώς επέστρεψε δις από break πίσω για να κερδίσει τελικά την αντίπαλο της με τον πλέον πειστικό τρόπο!

H νίκη αυτή την στέλνει στο career high No42 στον κόσμο και δεδομένα μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα ειδικά αν συνεχίσει το μομέντουμ και κάνει μια καλή παρέα στο τουρνουά της Πράγας στο οποίο αγωνίζεται την επόμενη βδομάδα!

Η Κονταβέιτ μένει με μία νίκη σε έξι τελικούς καριέρας και αποκτά σιγά-σιγά τη στάμπα της λούζερ εκεί που η μπάλα "καίει".

PALERMO OPEN DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ