ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: Θα παίξει σε χώμα μόνο στο Roland Garros

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ του, ο Ρότζερ Φέντερερ θα αγωνιστεί μόνο σε ένα χωμάτινο τουρνουά τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα στο Roland Garros.

Λίγο οι Ολυμπιακοί του Τόκιο, λίγο ο περισσότερος χρόνος που θέλει να περνάει με την οικογένεια, λίγο και η όχι και τόσο καλή σχέση που έχει με το χώμα, αναγκάζουν τον Ρότζερ Φέντερερ να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

Αν και πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινώσει το αγωνιστικό του πρόγραμμαμέχρι τον Ιούνιο, περιλαμβάνοντας τρία χωμάτινα τουρνουά στο καλεντάρι του (Μαδρίτη, Ρώμη, Roland Garros), ο Ρότζερ Φέντερερ αποφάσισε να παρακάμψει τα δύο χωμάτινα Masters σε Ισπανία και Ιταλία, διατηρώντας μόνο το Γαλλικό Όπεν για τη φετινή χωμάτινη περίοδο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Τόνι Γκόντσικ, με δηλώσεις τους στο Reuters.

"Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Ρότζερ σκοπεύει να αγωνιστεί μόνο στο Roland Garros", δήλωσε ο μάνατζερ και φίλος του Ελβετού μαέστρου.

Πέρυσι, ο Φέντερερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Γαλλικό Όπεν, μετά από τρία χρόνια απουσίας (2016, 2017, 2018), αγωνιζόμενος επίσης και στη Ρώμη και στη Μαδρίτη.

Όμως, φέτος φαίνεται πως κάνει πράξη τις εξαγγελίες του για λιγότερα τουρνουά, προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει το υψηλό του επίπεδο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φέτος, στο καλεντάρι υπάρχουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο που ο Ελβετός έχει τονίσει κατ' επανάληψη τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει για μετάλλιο και σίγουρα αυτό τον αναγκάζει να αλλάξει τα πλάνα του.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ