ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: Οι επιπτώσεις στην κατάταξη από την πολύμηνη απουσία

Roger Federer of Switzerland celebrates the winning match point against Novak Djokovic of Serbia during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Thursday, Nov. 14, 2019. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Roger Federer of Switzerland celebrates the winning match point against Novak Djokovic of Serbia during their ATP World Tour Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Thursday, Nov. 14, 2019. (AP Photo/Alberto Pezzali) AP

Πόσους βαθμούς θα χάσει ο Ρότζερ Φέντερερ στο τετράμηνο της απουσίας του από το tour, λόγω της επέμβασης στο δεξί γόνατο; Διαβάστε αναλυτικά τις επιπτώσεις για τον Ελβετό τενίστα.

"Το τελευταίο διάστημα είχα ενοχλήσεις στο δεξί μου γόνατο. Ήλπιζα να το ξεπεράσω αλλά μετά από τις εξετάσεις και από κουβέντα που είχα με την ομάδα μου, αποφάσισα να υποβληθώ σε αρθροσκόπηση. Θα απουσιάσω από το Ντουμπάι, το Indian Wells, τη Μπογκοτά, το Μαϊάμι και το Γαλλικό Όπεν".

Είναι το σχόλιο του Ρότζερ Φέντερερ μετά από την αρθροσκόπηση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε, στις 19 Φεβρουαρίου στην πατρίδα του.

Ο 38χρονος Ελβετός τενίστας, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις μήνες και σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται να επιστρέψει στο Halle Open (15/06), λίγο πριν την έναρξη του αγαπημένου του Wimbledon (29/06). Επομένως, η απουσία του από σημαντικά τουρνουά στο χώμα και κυρίως το Γαλλικό Όπεν, θα έχει και αρνητικές εξελίξεις όσο αναφορά την κατάταξη του στην ATP Rankings.

Αυτή την ώρα, ο Φέντερερ έχει 7.130 βαθμούς και βρίσκεται στο Νο3 του κόσμου. Μέχρι την ολοκλήρωση της χωμάτινης σεζόν, όμως, όταν δηλαδή αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα, θα χάσει συνολικά 3.180 βαθμούς. Συγκεκριμένα, πήρε πέρυσι 500 βαθμούς στο Ντουμπάι (τίτλος), 600 στο Indian Wells (ημιτελικά), 1.000 στο Μαϊάμι (τίτλος), 180 στη Μαδρίτη (προημιτελικά), 180 στη Ρώμη (προημιτελικά) και 720 στο Παρίσι (ημιτελικά). Θα μείνει, λοιπόν, με 3.950 βαθμούς, ένας αριθμός που φαίνεται μικρός, όμως είναι αρκετός για να τον διατηρήσει στο Top 10 και, μάλιστα, από το Νο7 ως το Νο9 (το απίθανο σενάριο).

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι ο “Βασιλιάς” του τένις, τον περασμένο Ιανουάριο συμπλήρωσε 900 εβδομάδες στην κορυφαία δεκάδα του κόσμου, κάτι που κανείς δεν είχε κάνει μέχρι τότε. Άλλωστε, από το 2002 έως και σήμερα, ο Φέντερερ έχει λείψει μόνο για δύο μήνες από το Top10, και αυτό, χάρις πάλι ενός τραυματισμού που "παρουσιάστηκε" τον Νοέμβριου του 2016.

Από εκεί και πέρα, αν θεωρήσουμε ότι ο Φέντερερ θα καταλήξει μεταξύ 7ης και 9ης θέσης με 3950 βαθμούς, τότε σίγουρα οι Τίμ (7045), Μεντβέντεφ (5890),Τσιτσιπάς (4745) και Ζβέρεφ (3885) θα κερδίσουν μια θέση στη παγκόσμια κατάταξη. Για να μείνει όμως ο Ελβετός στη κορυφαία δεκάδα, θα πρέπει να σε αυτό το διάστημα της αποχής του οι Μπερετίνι (2860), Μονφίς (2860) και Γκοφάν (2600) να μην περάσουν τους βαθμούς του που αναφέραμε προηγουμένως.

Κάτι τέτοιο βέβαια μοιάζει δύσκολο, αφού κανείς εξ αυτών δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με εξαίρεση ίσως τον Μονφίς και θα είναι έκπληξη αν φτάσουν ψηλά είτε στα Masters που ακολουθούν είτε φυσικά κατά τη διάρκεια της χωμάτινης περιόδου.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ