ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Να μην τιμωρηθεί ο Κύργιος επειδή κατέστρεψε μια καρέκλα"

Roger Federer, right, of Switzerland, shakes hands with Nick Kyrgios, of Australia, after Federer defeated Kyrgios during the third round of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 1, 2018, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow)
Roger Federer, right, of Switzerland, shakes hands with Nick Kyrgios, of Australia, after Federer defeated Kyrgios during the third round of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 1, 2018, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ υποστήριξε ότι ο Νικ Κύργιος δεν αξίζει επιπλέον τιμωρίας για το γεγονός ότι εκτόξευσε καρέκλα κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ.

Ο Νικ Κύργιος για μία ακόμα φορά έγινε viral για αρνητικό λόγο, καθώς κατά τον αγώνα του με τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ, έσπασε τη ρακέτα του, εκτόξευσε καρέκλα και έβρισε τους θεατές!

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας αποκλείστηκε, του επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ από την ATP, ενώ έχασε και τα 33.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν στ' αποτελέσματα που είχε στο τουρνουά της Ρώμης.

O Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να παίξει στον προημιτελικό της Ρώμης λόγω τραυματισμού με αποτέλεσμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς να προκριθεί στον ημιτελικό άνευ αγώνα, υπεραμύνθηκε τον Κύργιο και τόνισε ότι θεωρεί άδικη επιπλέον τιμωρία του.

"Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τιμωρηθεί πιο πολύ. Τι έκανε; Κατέστρεψε μια καρέκλα; Δεν είναι αρκετό για να τιμωρηθεί. Ο μηδενισμός είναι αρκετά σκληρό. Γνωρίζει ότι ήταν λάθος του", υποστήριξε ο 37χρονος Ελβετός τενίστας.

Η ATP αναμένεται να εξετάσει άμεσα την περίπτωση του 24χρονου Ελληνοαυστραλού και να υπάρξει νέα τιμωρία. Εάν αυτή θα είναι μόνο πρόστιμο δεν το γνωρίζουμε, αφού ο Κύργιος έχει παραβεί όλους τους κανόνες του αθλήματος κι ελλοχεύει ο κίνδυνος αποκλεισμού από τα προσεχή τουρνουά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ