ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: Μένει χωρίς τελικό για πρώτη φορά από το 1999

Switzerland's Roger Federer is dejected after losing a point to Japan's Kei Nishikori during a men's quarterfinal match on day nine of the Wimbledon Tennis Championships in London, Wednesday, July 10, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Switzerland's Roger Federer is dejected after losing a point to Japan's Kei Nishikori during a men's quarterfinal match on day nine of the Wimbledon Tennis Championships in London, Wednesday, July 10, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα μείνει φέτος για πρώτη φορά μετά το 1999 χωρίς συμμετοχή σε τελικό ΑΤΡ τουρνουά.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετρούσε 20 συνεχόμενες σεζόν με τουλάχιστον μια παρουσία σε τελικό ΑΤΡ τουρνουά, όμως το ρεκόρ του έφτασε άδοξα στο τέλος του. Ο Ελβετός τενίστας έμεινε φέτος για πρώτη φορά μετά το 1999 χωρίς συμμετοχή σε τελικό ΑΤΡ τουρνουά.

Λίγο ο κορονοϊός και λίγο ο τραυματισμός του, ανάγκασαν τον 38χρονο “Βασιλιά” να βάλει stop σε ένα τρομερό σερί που “έτρεχε” από το 2000.

Έτσι, ο Ράφα Ναδάλ κρατάει την τύχη στα χέρια του για να τον ξεπεράσει -και- σε αυτή τη στατιστική κατηγορία.

Από την ήττα του στον τελικό της Μασσαλίας το 2000, μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στη Βασιλεία πέρυσι, ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε το παρών σε 157 τελικούς μέσα σε 20 χρόνια, σημειώνοντας ένα φοβερό ρεκόρ με παρουσίες σε τουλάχιστον έναν τελικό κάθε χρόνο, για 20 συναπτά έτη.

Το ρεκόρ του έφτασε στο τέλος του φέτος, μιας και δεν πρόκειται να παίξει σε τελικό στη συνέχεια της σεζόν, ενώ μέχρι την αναστολή του Tour εξαιτίας του κορονοϊού, δεν είχε καταφέρει να γράψει… 21.

Πλέον, ο Ράφαελ Ναδάλ που μετράει 17 σερί χρονιές με τουλάχιστον έναν τελικό, έχει την ευκαιρία στο σύντομο μέλλον να ισοφαρίσει ή ακόμη και να ξεπεράσει το συγκεκριμένο ρεκόρ του Φέντερερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζίμι Κόνορς είχε σταματήσει στις 19 σερί σεζόν, με τον Ίβαν Λεντλ να συμπληρώνει 16.

Ο Γκαέλ Μονφίς, που είναι εν ενεργεία, μετράει 16 συνεχόμενες παρουσίες και έχει τις ελπίδες του να ξεπεράσει και αυτός τον Ελβετό.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ