ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Κατά κάποιο τρόπο ανυπομονώ να σταματήσω"

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 22, 2018.(AP Photo/Dita Alangkara) AP

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNN, o Ρότζερ Φέντερερ είπε πως ανυπομονεί σε ένα βαθμό να σταματήσει την καριέρα του και να ανοίξει το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του, ξέροντας ήδη τι θα κάνει.

Τηλεφωνική συνέντευξη παραχώρησε στο CNN ο Ρότζερ Φέντερερ και είπε μεταξύ άλλων πως κατά κάποιο τρόπο ανυπομονεί να βάλει "τίτλους τέλους" στην καριέρα του στο τένις, ξέροντας ήδη τι θα κάνει μετά το φινάλε της επαγγελματικής του πορείας στο τένις.

"Πήρα μια γεύση, όταν έμεινα εκτός αγώνων για έξι μήνες το 2016, για το πώς θα είναι. Το απόλαυσα αρκετά, δεν είχα πρόγραμμα, έμενα περισσότερο καιρό στο σπίτι και φυσικά θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο στο ίδρυμά μου.

Θέλω επίσης να περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελβετία, να βοηθήσω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σ' ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον και επιπλέον, να ασχοληθώ με επιχειρήσεις στο τένις είναι κάτι που πάντα ήθελα να κάνω", τόνισε ο Ελβετός, ερωτηθείς για τη ζωή εκτός court.

Ο ίδιος δεν θα λυπηθεί όταν έρθει η ώρα να σταματήσει, αντιθέτως, ανυπομονεί να φτάσει η στιγμή αυτή. "Κατά κάποιο τρόπο ανυπομονώ για να έρθει αυτή η μέρα, αλλά πρέπει να περιμένω. Είναι μια θαυμάσια περίοδος αυτή για μένα ως επαγγελματίας τενίστας.

Επίσης, είμαι χαρούμενος που έχω δίπλα μου μια ομάδα από φίλους. Προφανώς οι γονείς και η σύζυγός μου είναι εκπληκτικοί, οπότε θα είμαι μια χαρά όταν θα σταματήσω το τένις και θα γυρίσω στο σπίτι", σχολίασε ακόμα ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο οποίος πάντως δεν σκέφτεται ακόμα την απόσυρση.

AP Photo/Dita Alangkara

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ