ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ για Ναδάλ: "Ίσως να τελειώσει ως ο καλύτερος όλων των εποχών"

Winner's Roger Federer of Switzerland, left, holding the winner's trophy and Rafael Nadal of Spain pose with their trophies after the award ceremony for the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 15, 2017. Federer defeated Nadal to win the tournament. (AP Photo/Andy Wong)
Winner's Roger Federer of Switzerland, left, holding the winner's trophy and Rafael Nadal of Spain pose with their trophies after the award ceremony for the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Sunday, Oct. 15, 2017. Federer defeated Nadal to win the tournament. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ραφαέλ Ναδάλ, λέγοντας πως ίσως να τελειώσει την καριέρα του ως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι σπουδαίος μονάχα για τα κατορθώματά του στα courts και τους αναρίθμητους τίτλους που έχει κατακτήσει, αλλά και για τη συμπεριφορά του έξω από αυτά. Όταν, δε, μιλάει για το μεγάλο του αντίπαλο και τον εξυμνεί, αποδεικνύει πως πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα που ξέρει να αναγνωρίζει τις αξίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Μπουένος Άιρες στα πλαίσια της λατινοαμερικάνικης περιοδείας του, ανέφερε για τον Ισπανό πως ίσως να τελειώσει την καριέρα του ως ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών. Μάλιστα, τόνισε πως είναι σπουδαίος και ως άνθρωπος και ως αθλητής και πως έχει μάθει πολλά από εκείνον.

"Είναι σπουδαίος άνθρωπος και σπουδαίος αθλητής. Ποιος φανταζόταν πως θα μπορούσε να τερματίσει στο Νο1 του κόσμου 11 χρόνια μετά την πρώτη φορά που το έκανε; Όλοι έλεγαν πως εξαιτίας των τραυματισμών του δεν θα έκανε μεγάλη καριέρα και δεν θα μπορούσε να είναι σε καλή κατάσταση,. Ο ίδιος όμως βρήκε τρόπο να κάνει μια μεγάλη χρονιά, να κερδίσει δυο Grand Slam και να φτάσει τα 19.

Έχω μάθει πολλά από εκείνον και πρόκειται για ένα σπουδαίο πρωταθλητή, ο οποίος κάνει πολύ καλό στο άθλημα. Είμαι χαρούμενος που έχω μοιραστεί μαζί του τις μάχες στο Wimbledon, στο Roland Garros και στο Australian Open. Ίσως, να τελειώσει την καριέρα του ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών", ανέφερε ο Φέντερερ για τον Ναδάλ.

AP Photo/Andy Wong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ