ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ: "Για αυτό παίζουμε περισσότερα χρόνια"

Roger Federer, of Switzerland, acknowledges spectators while leaving the court after losing to Juan Martin del Potro, of Argentina, during the quarterfinals of the U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Sept. 6, 2017, in New York. (AP Photo/Julio Cortez)
Roger Federer, of Switzerland, acknowledges spectators while leaving the court after losing to Juan Martin del Potro, of Argentina, during the quarterfinals of the U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Sept. 6, 2017, in New York. (AP Photo/Julio Cortez) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ αφού πρώτα αποθέωσε τον αντίπαλο του Ντιέγκο Σβάρτζμαν στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους κρατάει περισσότερο η καριέρα των αθλητών στο τένις.

Αν και δυσκολεύτηκε ο Ρότζερ Φέντερερ επιβλήθηκε με 7-6(4), 6-4 επί του Ντιέγκο Σβάρτζμαν με τον 25χρονο Αργεντινό να βάζει δύσκολα στον "μαέστρο". Ο σπουδαίος Ελβετός είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον αντίπαλο του στο δεύτερο γύρο του τουρνουά της Σανγκάης.

"Ηταν ένα δύσκολο ματς. Το ήξερα ότι τα πηγαίνει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Το ένιωθα ότι έπαιζε με αυτοπεποίθηση. Ακόμα και αν πέταγε κάποιες μπάλες έξω δεν αγχωνόταν. Υπήρχε κίνδυνος για μένα σε όλο το ματς να μου ξεγλιστρήσει. Ειδικά το tie break ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ξεκίνησα καλά αλλά μετά βρήκα μερικά μεγάλα χτυπήματα και κατάφερα να το πάρω.

Είχα συγκέντρωση και καλή ενέργεια που είναι πάντα σημαντικό στην αρχή ενός τουρνουά. Το γρήγορο break στο δεύτερο σετ μου έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσω και μερικά πράγματα. Γενικά, είμαι ευχαριστημένος" τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Φέντερερ ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι πλέον αρκετοί τενίστες συνεχίζουν να παίζουν σε υψηλό επίπεδο ακόμα κι αν έχουν ξεπεράσει τα 30 με τον Ελβετό να είναι απόλυτα ειλικρινής: "Παλιά, οι περισσότεροι έφευγαν από τα 29-32. Τώρα, αυτό έχει επεκταθεί από τα 31-35. Ο καθένας βέβαια επιλέγει την ηλικία που θεωρεί ότι του ταιριάζει περισσότερο. Τα λεφτά γίνονται όλο και περισσότερα και αυτός είναι ένας λόγος που τραβάει αρκετούς. Μετά, οι παίκτες έχουν πλέον μεγάλο επιτελείο από φυσιοθεραπευτές, μασέρ, διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή. Και αυτό βοηθάει. Τέλος, τα ταξίδια είναι ευκολότερα σε σχέση με το παρελθόν. Υπάρχουν περισσότερες απ'ευθείας πτήσεις για τα πιο πολλά τουρνουά".

Photo Credits: AP Photo/Julio Cortez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ