ΤΕΝΙΣ

Φανταστικός Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Κάρλοβιτς

Φανταστικός Τσιτσιπάς απέκλεισε και τον Κάρλοβιτς
2016 GETTY IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπας επιβλήθηκε με 7-6 (4), 6-5 επί του Ίβο Κάρλοβιτς και προκρίθηκε στους "8" του European Open της Αμβέρσας.

Το τελευταίο δίμηνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 7-6 (4), 6-5 επί του Ίβο Κάρλοβιτς και προκρίθηκε στους "8" του European Open της Αμβέρσας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίνεται μετά από δύο γύρους σε ATP τουρνουά.

Μπορεί το παιχνίδι του απέναντι στον 38χρονο Κροάτη να μην ήταν αψεγάδιαστο, ωστόσο το σημαντικότερο ήταν ότι βρήκε τις λύσεις και κατάφερε να πάρει τη νίκη σε έναν σαφέστατα πιο έμπειρο αντίπαλο. Σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη συνάντηση των δύο παικτών ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος με τον Κάρλοβιτς να εγκαταλείπει λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την ερχόμενη Δευτέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμένεται να ανέβει στην 108η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης και να γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας ο οποίος καταφέρνει κάτι τέτοιο. Η καλύτερη επίδοση Έλληνα ήταν η 112η θέση του Κωνσταντίνου Οικονομίδη στις 5/2/2007.

Photo credits: AP Photo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ