ΤΕΝΙΣ

Ευρέως διαδεδομένη η χρήση του "meldonium"

Bildnummer: 02223883  Datum: 03.08.2006  Copyright: imago/PanoramiC
Symbolfoto: Doping im Sport - PUBLICATIONxNOTxINxITA (pan15453); Dopingpräparate, Dopingpräparat, Dopingsubstanz, Dopingsubstanzen, Medikament, Medikamente, Arzneimittel, Arznei, Arzneien, Medikamentenmissbrauch, Arzneimittelmissbrauch, Vdig, quer, Spritze, Spritzen, Schriftzug, Tablettenmissbrauch, Tablette, Tabletten Doping 2006, Fotostudio, Studioaufnahme, Shooting, Fotoshooting, Fototermin, Dopen, Dopingmittel Aufmacher Pille, Pillen, Dragee, Dragees Herren Einzel Einzelbild Randmotiv Werbemotiv Objekte Kurios Symbolfoto
Bildnummer: 02223883 Datum: 03.08.2006 Copyright: imago/PanoramiC Symbolfoto: Doping im Sport - PUBLICATIONxNOTxINxITA (pan15453); Dopingpräparate, Dopingpräparat, Dopingsubstanz, Dopingsubstanzen, Medikament, Medikamente, Arzneimittel, Arznei, Arzneien, Medikamentenmissbrauch, Arzneimittelmissbrauch, Vdig, quer, Spritze, Spritzen, Schriftzug, Tablettenmissbrauch, Tablette, Tabletten Doping 2006, Fotostudio, Studioaufnahme, Shooting, Fotoshooting, Fototermin, Dopen, Dopingmittel Aufmacher Pille, Pillen, Dragee, Dragees Herren Einzel Einzelbild Randmotiv Werbemotiv Objekte Kurios Symbolfoto BILDNUMMER: 02223883 DATUM: 03.08.2006 COPYRIGHT: IMAGO/PANORAMIC SYMBOLFOTO: DOPING IM SPORT - PUBLICATIONXNOTXINXITA (PAN15453); DOPINGPRAPARATE, DOPINGPRAPARAT, DOPINGSUBSTANZ, DOPINGSUBSTANZEN, MEDIKAMENT, MEDIKAMENTE, ARZNEIMITTEL, ARZNEI, ARZNEIEN, MEDIKAMENTENMISSBRAUCH, ARZNEIMITTELMISSBRAUCH, VDIG, QUER, SPRITZE, SPRITZEN, SCHRIFTZUG, TABLETTENMISSBRAUCH, TABLETTE, TABLETTEN DOPING 2006, FOTOSTUDIO, STUDIOAUFNAHME, SHOOTING, FOTOSHOOTING, FOTOTERMIN, DOPEN, DOPINGMITTEL AUFMACHER PILLE, PILLEN, DRAGEE, DRAGEES HERREN EINZEL EINZELBILD RANDMOTIV WERBEMOTIV OBJEKTE KURIOS SYMBOLFOTO

Έρευνες αποδεικνύουν ότι σχεδόν το 20% των Ρώσων αθλητών χρησιμοποιούσαν το "meldonium" το 2015, ενώ διαδεδομένη ήταν η χρήση του και στις ΗΠΑ.

Μετά την συνέντευξη της Μαρία Σαραπόβα η οποία αποκάλυψε ότι έχει βρεθεί θετική σε χρήση της απαγορευμένης ουσίας "meldonium", έρευνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν πολλά για το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Πέρα από τους άλλους έξι αθλητές οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στο "meldonium" φαίνεται ότι πολλοί άλλοι το χρησιμοποιούσαν τουλάχιστον μέχρι το 2015.

Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα της Partnership for Clean Competition η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε παρουσιάσει σοκαριστικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία το 2.2% των αθλητών που αγωνίζονται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ τόσο στο μπέιζμπολ όσο και στο NFL είχαν χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη ουσία μέσα στο 2015.

Το συγκεκριμένο ποσοστό αντιστοιχεί σε 182 αθλητές, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η χρήση του έγινε παράνομα. Το "meldonium" δεν είχε πάρει ποτέ άδεια από τον αντίστοιχη επιτροπή φαρμάκων των ΗΠΑ, ωστόσο όπως φαίνεται κυκλοφορούσε παράνομα στη χώρα.

Σχεδόν το 20% των Ρώσων αθλητών το χρησιμοποιούσε

Την ίδια ώρα μία άλλη έρευνα η οποία έγινε από τη WADA αποκαλύπτει ότι το 17% των Ρώσων αθλητών που ελέγχθηκαν το 2015, είχαν στον οργανισμό τους "meldonium"! Το ποσοστό αυτό εκπροσωπεί 724 Ρώσους αθλητές, από τους 4.316 που ελέγχθηκαν συνολικά! Ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά η RUSADA από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Δηλώσεις για την έρευνα της PCC έκανε ο εκπρόσωπος της, Λάρι Μπόουερς: "Από την άποψη του αντι-ντόπινγκ, το ποσοστό του 2,2% της έρευνας ήταν ανησυχητικό. Αντιπροσωπεύει περισσότερο από τοτο διπλάσιο του συνολικού ποσοστού των εργαστηριακών ευρημάτων για ένα μόνο φάρμακο από οποιαδήποτε άλλη ουσία περιλαμβάνεται στην απαγορευμένη λίστα της WADA.

Μοιραστήκαμε τα αποτελέσματα της έρευνας με τη WADA και γι' αυτό το λόγο πρόσθεσε την ουσία στην απαγορευμένη λίστα της για το 2016. Αυτός είναι ο στόχος της PCC, να είναι σε θέση να παρέχει μια καλή χρηματοδότηση για έρευνες στους επιστήμονες, έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώνουν καλύτερα την κοινότητα του αντι-ντόπινγκ και να προστατεύουν τον καθαρό αθλητισμό".

Διαβάστε ακόμα:

Ντοπέ η Σαραπόβα

Επτά κρούσματα σε 2,5 μήνες

Οι αντιδράσεις στα social media

Η Nike χωρίζει τη Σαραπόβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ