ΤΕΝΙΣ

Εύκολη πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν

Greece's Maria Sakkari hits a backhand return to Latvia's Jelena Ostapenko during their first round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 14, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
AP Photo/Andy Brownbill AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Εντυπωσιακή η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 σετ της Άστρα Σάρμα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν 2019!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την αρχή και λίγη ώρα αργότερα, στο ίδιο court, η Μαρία Σάκκαρη ακολούθησε! Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική κόντρα στην Άστρα Σάρμα, επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν! Αυτή είναι η 2η φορά που η Σάκκαρη προκρίνεται στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Major.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε κάτι παραπάνω από μία ώρα, 67 λεπτά για την ακρίβεια, για να φέρει εις πέρας την αποστολή της κόντρα στην Αυστραλή Σάρμα (Νο 230 στην Παγκόσμια κατάταξη), δίνοντας τον τόνο από το πρώτο σετ, όπου έχασε μόνο ένα γκέιμ. Στο δεύτερο σετ η Σάρμα προέβαλλε μεγαλύτερη αντίσταση, ωστόσο αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό, με την Σάκκαρη να παίρνει την πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο η Ελληνίδα τενίστρια θα έχει δύσκολο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει την Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι, Νο15 στην Παγκόσμια κατάταξη.

Η Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ, χάνοντας μόνο ένα γκέιμ στον δρόμο για το 6-1 και το 1-0. Στο δεύτερο σετ ωστόσο τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα, με τις δύο τενίστριες να κρατάνε το σερβίς τους στα πρώτα 8 γκέιμ, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο 4-4. Στο 9ο γκέιμ ωστόσο η Σάκκαρη έκανε το πολυπόθητο μπρέικ στο σερβίς της Σάρμα και πέρασε μπροστά με 5-4.

Έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της, ολοκλήρωσε τον αγώνα με love service game (κοινώς, δεν έχασε πόντο στο τελευταίο γκέιμ) έκανε το 6-4 στα γκέιμ και κατ' επέκταση το 2-0 στα σετ και προκρίθηκε μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από το ελληνικό κοινό στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ