ΤΕΝΙΣ

Επέτειος FEDAL: Σαν σήμερα πριν 16 χρόνια η πρώτη μάχη

Spain's Rafael Nadal and Switzerland's Roger Federer, right, pose a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
AP Photo/Ben Curtis AP PHOTO/BEN CURTIS

Ήταν 28 Μαρτίου του 2004, όταν για πρώτη φορά Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ διασταύρωναν τα ξίφη τους στο ATP Tour. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Πάνε 16 χρόνια που οι δύο κορυφαίοι τενίστες όλων των εποχών, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ συναντήθηκαν ως αντίπαλοι στο court.

O 18χρονος τότε Ναδάλ, πετύχαινε την πρώτη του σπουδαία νίκη επί του -μετέπειτα- αιώνιου αντιπάλου του και άνοιγε για τα καλά το μεγαλύτερο rivalry της ιστορίας του τένις.

Στον 3ο γύρο του Miami Open τέθηκαν αντιμέτωποι οι δυο αθλητές, με τον Ισπανό να φεύγει νικητής με 6-3, 6-3 από το court.

Ποιος να το περίμενε, πως 16 ολόκληρα χρόνια μετά, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα μνημονεύεται ως αυτή που άλλαξε ολοκληρωτικά την ιστορία του αθλήματος.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι δυο θρύλοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους ακόμη 40 φορές, με τον Ναδάλ να έχει το πάνω χέρι στο μεταξύ τους Η2Η με 24-16.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα στιγμιότυπα από την πρώτη, ιστορική τους μάχη στο court.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Ben Curtis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ