ΤΕΝΙΣ

Έντμπεργκ: "Ικανός ο Τιμ να βάλει τέλος στην κυριαρχία των Big Three"

Austria's Dominic Thiem returns the ball during a 'rolling' tennis doubles match of the Adria Tour charity tournament, in Belgrade, Serbia, Friday, June 12, 2020. Players change double partners throughout the match.  Serbian tennis player Novak Djokovic set up a series of tennis tournaments in the Balkan region while the sport is suspended amid the coronavirus pandemic. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Austria's Dominic Thiem returns the ball during a 'rolling' tennis doubles match of the Adria Tour charity tournament, in Belgrade, Serbia, Friday, June 12, 2020. Players change double partners throughout the match. Serbian tennis player Novak Djokovic set up a series of tennis tournaments in the Balkan region while the sport is suspended amid the coronavirus pandemic. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο θρυλικός, Στέφαν Έντμπεργκ σε συνέντευξη που έδωσε τόνισε ο Τιμ είναι ικανός να σπάσει την κυριαρχία των Big Three στο τένις.

Την τελευταία φορά που κάποιος τενίστας εκτός Big Three, κατάφερε να κερδίσει Grand Slam, ήταν το 2016 στο Αμερικανικό Όπεν με τον Στάνισλας Βαβρίνκα να επικρατεί στον τελικό του υπερασπιστή του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Έκτοτε, όλα τα Majors τουρνουά έχουν καταλήξει στην Θρυλική τριάδα που αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

"Στο τέλος, τα Grand Slam πάντα καταλήγουν στον Ρότζερ, τον Ράφα και τον Νόβακ και δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Είναι ωραίο να βλέπω την αντιζηλία που έχουν αυτοί οι τρεις αλλά πιστεύω ότι θα ήταν ακόμα καλύτερο αν βλέπαμε έναν νεότερο τενίστα να βάζει τέλος στην κυριαρχία τους" είπε ο Έντμπεργκ σε συνέντευξή του στο Eurosport.

Ο Σουηδός Θρύλος του παγκοσμίου τένις, επέλεξε τον Ντόμινικ Τιμ ως τον επικρατέστερο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτοκαθεδρία των Big Three. Ο Αυστριακός, στα 25 του χρόνια, βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει το ίδιο καλά σε όλες τις επιφάνειες. Το 2018 και το 2019 αγωνίστηκε στον τελικό του French Open ενώ στις αρχές του 2020, πίεσε στα όρια τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open.

"Ο Τιμ είναι ένας ιδιοφυής παίκτης, δεν έχω καμία αμφιβολία γι'αυτό και πιστεύω ότι βρίσκεται πιο κοντά στους Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Φέντερερ. Από την αρχή έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει έναν Grand Slam τίτλο. Στην Αυστραλία στρίμωξε στα σχοινιά τον Νόβακ και έδειξε ότι μπορεί να παλέψει με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν δεν υπήρχε ο Ράφαελ Ναδάλ στο Roland Garros, θα είχε ήδη κατακτήσει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο" είπε ο έξι φορές πρωταθλητής σε Major τουρνουά.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ