ΤΕΝΙΣ

Εκτός US Open ο Κύργιος με "καρφιά" για συναδέλφους

Εκτός US Open ο Κύργιος με "καρφιά" για συναδέλφους

Όπως αναμενόταν, ο Νικ Κύργιος δεν θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για τα δύο μεγάλα τουρνουά στο Flushing Meadows.

O Νικ Κύργιος δεν έμεινε σε μια απλή ανακοίνωση για την απόσυρσή του από το Western & Southern Open και το US Open αφού εμφανίστηκε σε βίντεο να διαβάζει τη γραπτή δήλωσή του, απευθυνόμενος στον κόσμο του τένις.

"Δεν θα παίξω φέτος στο US Open. Με πληγώνει που δεν θα μπορέσω να παίξω σε μια από τις σπουδαιότερες αρένες στον κόσμο, το Arthur Ashe. Όμως, μένω εκτός για τον κόσμο, για τους συμπατριώτες μου, για τις εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους, για όλους εσάς. Αυτή είναι η απόφασή μου" τόνισε χαρακτηριστικά ο ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, εκφράζοντας έτσι την αντίθετη άποψή του από τη διεξαγωγή της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, ο Κύργιος προέτρεψε τους τενίστες να "συμπεριφέρεστε με ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον. Δεν μπορείτε να χορεύετε πάνω σε τραπέζια ή να ψάχνετε τα εύκολα λεφτά διοργανώνοντας αγώνες επίδειξης. Αυτό είναι πολύ εγωιστικό. Για μια φορά σκεφτείτε τους άλλους ανθρώπους. Τον ιό δεν τον νοιάζει η θέση σας στην παγκόσμια κατάταξη ή πόσα χρήματα έχετε. Φερθείτε υπεύθυνα".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ