ΤΕΝΙΣ

Εκστρατεία του Κύργιου κατά του US Open

Εκστρατεία του Κύργιου κατά του US Open

Ο Νικ Κύργιος καλεί τους συναδέλφους του να μην αγωνιστούν στο Αμερικανικό Open, αν δεν αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχουν προαναγγείλει οι άνθρωποι της USTA.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας στράφηκε δημόσια κατά του Αμερικανικού Open και έθεσε πρόωρα τον εαυτό του εκτός διοργάνωσης.

Παράλληλα, προσπάθησε με ενέργειές του μέσω των social media, να παρακινήσει αρκετούς συναδέλφους του να πράξουν το ίδιο και να μποϊκοτάρουν το τουρνουά της Νέας Υόρκης, τουλάχιστον για φέτος.

Σύμφωνα με τον Κύργιο, τα μέτρα που οι άνθρωποι της USTA έχουν θεσπίσει για να τηρηθούν από τους αθλητές, είναι βάναυσα και αντιεπαγγελματικά.

Ο ίδιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο και γι’αυτό δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι, πως έκρουσε τα κουδούνια των Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, για να στραφούν και αυτοί δημόσια κατά του US Open.

Επίσης, tweetαρε και για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στις ΗΠΑ, θέλοντας να αναδείξει το γεγονός ότι δεν είναι μονόδρομος η διεξαγωγή του τουρνουά.

Κατά τη γνώμη του, μπορεί να αναβληθεί για του χρόνου, όπως έγιναν και με άλλα τουρνουά μέχρι στιγμής μέσα στο 2020.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ