ΤΕΝΙΣ

Εξετάζεται και το ΣΕΦ για διεθνές τουρνουά τένις

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr το ΣΕΦ έχει πέσει στο τραπέζι ως το κλειστό που μπορεί να φιλοξενήσει τουρνουά τένις σε περίπτωση που η χώρα μας καταφέρει να πάρει κάποια διοργάνωση.

Πριν από περίπου ένα χρόνο το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε η χώρα μας να αποκτήσει το δικό της τουρνουά τένις. Υπόθεση που μόνο εύκολη δεν είναι, αφού είναι συγκεκριμένοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, τότε είχαμε ρωτήσει τη Μαρία Σάκκαρη στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μας δηλώνει: "Θα ήταν φανταστικό να παίξω κάποια στιγμή μπροστά στο ελληνικό κοινό. Όχι μόνο για εμένα αλλά θεωρώ για όλους τους Έλληνες αθλητές".

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιξε μπροστά στο ελληνικό κοινό στο πλαίσιο του FED Cup όμως δεν αποκλείεται προσεχώς να παίξει τένις σε ένα άλλο γήπεδο όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Φυσικά, αναφερόμαστε στο ΣΕΦ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει πέσει στο τραπέζι για τη φιλοξενία τουρνουά τένις. Φυσικά, στο συγκεκριμένο εγχείρημα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες αφού χρειάζονται τουλάχιστον δύο γήπεδα για να συμβεί αυτό.

Δυσκολίες υπάρχουν και για το ΟΑΚΑ όπου ο βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι το οικονομικό κομμάτι. Οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ χρειάζονται σημαντικό οικονομικό κονδύλι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν στο επίπεδο που ήταν το 2004 για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Κάπου εκεί έπεσε στο τραπέζι η ιδέα του ΣΕΦ, η οποία ναι μεν έφερε αρχικά αντιδράσεις, οι οποίες όμως δεν αποκλείεται να καμφθούν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τένις στην Ελλάδα, Σπύρος Ζαννιάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, με θέμα την παρουσίαση του ΑΤΡ 250 της Σόφιας είχε δηλώσει σχετικά πριν από περίπου έναν μήνα: "Διεκδικήσαμε και πήραμε για το 2019 και το 2020 το Ευρωπαϊκό μπιτς τένις, με συμμετοχή περισσότερων από 30 χώρες. Αλλά τα τουρνουά όπως της Σόφιας ανήκουν σε εταιρείες, οπότε θα πρέπει ή να τα αγοράσεις ή να τα ενοικιάσεις και μάλιστα τουλάχιστον για πέντε χρόνια. Είμαστε κοντά σε αυτό. Πιστεύω πως μπορούμε να μετακινήσουμε ένα ανάλογο τουρνουά στην Αθήνα, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετατρέψουμε ένα κλειστό γήπεδο, όπως κάνει η Σόφια. Οι συνθήκες είναι ώριμες και για αντρικό και για γυναικείο τουρνουά. Υπάρχουν επαφές και με την κυβέρνηση και με τους φορείς, αλλά χρειάζεται να συνδράμει και ο ιδιωτικός τομέας. Θα πρέπει να βρούμε χορηγούς".

Σε πρώτη φάση το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένα τουρνουά γυναικών φαντάζει πιο εφικτό και ήδη οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο. Μάλιστα, ήδη έχουν υπάρξει επαφές και με υποψήφιους χορηγούς. Μένει να δούμε εάν θα ευοδωθούν, αλλά και πότε θα διεξαχθεί αυτό το τουρνουά. Όπως είναι γνωστό στο ΣΕΦ αγωνίζεται και προπονείται η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ενώ ένα τουρνουά χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι το τουρνουά θα πρέπει να γίνει το καλοκαίρι.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση και εάν τελικά θα προτιμηθεί το ΟΑΚΑ ή το ΣΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ