ΤΕΝΙΣ

Εκπληκτική η Βοζνιάκι, στον δρόμο της η Ναβάρο

Caroline Wozniacki, of Denmark, reacts after defeating Lucie Safarova, of the Czech Republic, 6-4, 6-3 during the Miami Open tennis tournament, Tuesday, March 28, 2017, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Luis M. Alvarez)
Caroline Wozniacki, of Denmark, reacts after defeating Lucie Safarova, of the Czech Republic, 6-4, 6-3 during the Miami Open tennis tournament, Tuesday, March 28, 2017, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Luis M. Alvarez) AP

Η Καρολίν Βοζνιάκι επέστρεψε στα προημιτελικά του Αustralian Open έξι χρόνια μετά από την τελευταία της φορά και θα παίξει με την Κάρλα Σουάρες Ναβάρο.

Η εντυπωσιακή Καρολίν Βζνιάκι νίκησε πολύ εύκολα την Μαγδαλένα Ριμπαρίκοβα με 2-0 σετ και επέστρεψε στα προημιτελικά του Australian Open ύστερα από μια εξαετία που δεν κατάφερνε να φτάσει ως εκεί. Επόμενη αντίπαλός της είναι η Κάρλα Σουάρες Ναβάτο, που έκανε μεγάλη ανατροπή επί της Ανέτ Κονταβέιτ.

Η Βοζνιάκι δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό και χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 3 λεπτά για να φτάσει στην πρόκριση με 6-3, 6-0. Η 27χρον Δανέζα , Νο2 στο ταμπλό και στην WTA, είχε κάνει στον β' γύρο μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της σύγχρονης ιστορίας, όταν έχανε στο τρίτο σετ από την Γιάνα Φετ με με 5-1 γκέιμ και 40-15 στο έβδομο, αλλά το πήρε με 7-5.

Την τελευταία φορά που είχε φτάσει τόσο μακριά στο Australian Ope, ήταν το 2012 και ήταν στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Συνολικά θα είναι ο 10ος προημιτελικός της σε Grand Slam διοργάνωση. Κορυφαίες της στιγμές ήταν όταν πήγε δυο φορές στον τελικό του US Open το 2009 και το 2014.

Επόμενη αντίπαλη της Βοζνιάκι, που έχει ξανά την ευκαιρία να επιστρέψει στο Νο1, θα είναι η Ναβάρο, η οποία νίκησε με ανατροπή την Κονταβέιτ με 4-6, 6-4, 8-6, σε έναν αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 17 λεπτα.

Η Ισπανίδα θα παίξει για τρίτη φορά στην καριέρα της στα προημιτελικά του Australian Open, μετά το 2009 και το 2016. Θα είναι επίσης για έκτη φορά στα προημιτελικά ενός Grand Slam, διεκδικώντας την παρθενική παρουσία της στην 4άδα.

Στην πρώτη της παρουσία στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, η Ελίζ Μέρτενς κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της Grand Slam προημιτελικό. Ύστερα από δυο πολύ κλειστά σετ, η 22χρονη Βελγίδα επικράτησε της Πέτρα Μάρτιτς με 7-6 (5), 7-5 και παρέμεινε αήττητη στο 2018, κλείνοντας μια θέση στην 8άδα του Open.

Ό,τι και αν συμβεί πλέον για την ίδια στη Μελβούρνη, η νεαρή Βελγίδα έχει εξασφαλίσει μια άνοδο 12 τουλάχιστον θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, που σημαίνει πως για πρώτη φορά θα βρεθεί στο Top25 της WTA.

AP Photo/Luis M. Alvarez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ