ΤΕΝΙΣ

Έγραψε ιστορία στο Μονακό ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal holds up his trophy after winning his men's finals match against Spain's Albert Ramos-Vinolas at the Monte Carlo Tennis Masters tournament in Monaco, Sunday, April, 23, 2017. (AP Photo/Claude Paris)
Spain's Rafael Nadal holds up his trophy after winning his men's finals match against Spain's Albert Ramos-Vinolas at the Monte Carlo Tennis Masters tournament in Monaco, Sunday, April, 23, 2017. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Ράφαελ Ναδάλ επικράτησε με 6-1, 6-3 επί του Βινιόλας και κατέκτησε για 10η φορά το Monte Carlo Masters και έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά τόσες φορές ένα τουρνουά!

Είναι δίχως αμφιβολία ο κυρίαρχος στα τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια και πλέον έχει και με τη "βούλα" το συγκεκριμένο τίτλο. Ο Ράφαελ Ναδάλ κατέκτησε το Monte Carlo Masters για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αφού επιβλήθηκε στον τελικό επί του Βινιόλας με 6-1, 6-3.

Ο συγκεκριμένος τίτλος πέρα από το γεγονός ότι είναι ο πρώτος του Ισπανού για το 2017 έχει και ιστορική σημασία για τρεις λόγους.

Ο Ναδάλ έγινε ο πρώτος τενίστας ο οποίος κατακτά ένα τουρνουά 10 φορές ξεπερνώντας το δικό του ρεκόρ το οποίο ήταν οι εννιά κατακτήσεις του στο Rolan Garros. Παράλληλα, έφτασε τους 50 τίτλους σε τουρνουά που διεξάγονται σε χώμα και ξεπέρασε τον Αργεντινό, Γκιγιέρμο Βίλας που είχε 49.

Τέλος, πλέον χρειάζεται ακόμα έναν τίτλο σε τουρνουά ATP 1000 Masters για να φτάσει στην κορυφή τον Τζόκοβιτς ο οποίος έχει 30 κατακτήσεις!

Οι περισσότεροι τίτλοι ανά τουρνουά

Έγραψε ιστορία στο Μονακό ο Ναδάλ

Οι περισσότεροι τίτλοι στο χώμα

Έγραψε ιστορία στο Μονακό ο Ναδάλ

Οι περισσότεροι τίτλοι σε ATP 1000 τουρνουά

Έγραψε ιστορία στο Μονακό ο Ναδάλ

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

Photo credits: (AP Photo/Claude Paris)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ