ΤΕΝΙΣ

Εγκατέλειψε ο Τζόκοβιτς στο Γουίμπλεντον

Serbia's Novak Djokovic receives treatment from a trainer during a break in his Men's Singles Match against Adrian Mannarino of France on day eight at the Wimbledon Tennis Championships in London Tuesday, July 11, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Serbia's Novak Djokovic receives treatment from a trainer during a break in his Men's Singles Match against Adrian Mannarino of France on day eight at the Wimbledon Tennis Championships in London Tuesday, July 11, 2017. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εγκατέλειψε μόλις στο 2ο σετ τον προημιτελικό με τον Τόμας Μπέρντιχ και λίγες ώρες μετά από τον Άντι Μάρεϊ, αποκλείστηκε κι αυτός από το Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού. Άνετα ο Φέντερερ.

Απίστευτη εξέλιξη στο Γουίμπλεντον, αφού μετά από τον Άντι Μάρεϊ, που ουσιαστικά αποκλείστηκε από το grand slam λόγω τραυματισμού, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εγκατέλειψε το κορτ στο 2ο σετ του προημιτελικού με τον Τόμας Μπέρντιχ!

Ο Σέρβος πρωταθλητής αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού με τον δεξιό αγκώνα του, το οποίο δεν βελτιώθηκε στις ώρες που μεσολάβησαν από τη νίκη του επί του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό στον 4ο γύρο.

Στο 1ο σετ ηττήθηκε με 7-6 κι ενώ μετρούσε 14 σερί κερδισμένα σετ με αντίπαλο τον Τσέχο. Πριν από την έναρξη του 2ου σετ ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, ωστόσο συνέχισε κανονικά στον αγώνα. Στο 2ο game, ο Μπέρντιχ έκανε το break και σε αυτό το σημείο ο Τζόκοβιτς αποφάσισε πως το πρόβλημα στον αγκώνα του δεν θα του επέτρεπε να κάνει την ανατροπή, αντιθέτως η κατάστασή του θα γινόταν ακόμα πιο δύσκολη.

Το νο4 του κόσμου αποφάσισε να εγκαταλείψει, με τον Μπέρντιχ να παίρνει την τρίτη νίκη του επί του Τζόκοβιτς και απέτρεψε την αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης, όπου θα παραμείνει ο Μάρεϊ παρά και τον δικό του αποκλεισμό.

ΑΝΕΤΑ Ο ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Ο Μπέρντιχ θα αντιμετωπίσει τον νικητή τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά. Ο Ελβετός συμπλήρωσε την τετράδα του Γουίμπλεντον στο μονό των ανδρών με νίκη 6-4, 6-2, 7-6 (4) και έμεινε ο μόνος από το Big-4 του τένις στη διοργάνωση, κάτι που συνέβη τελευταία φορά στο Ρολάν Γκαρός του 2009 από τα grand slam, το οποίο και κατέκτησε.

Ο 35χρονος κάτοχος 18 grand slam χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 58 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του 26χρονου Καναδού, με μοναδική δυσκολία στο 3ο σετ. Με αυτήν τη νίκη, ο Φέντερερ πήρε την άτυπη ρεβάνς από τον Ράονιτς για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον το 2016 (είχε προκριθεί στον τελικό απέναντι στον Ράονιτς το 2014, πάντως).

Τρεις εβδομάδες πριν από τα 36α γενέθλιά του, ο Φέντερερ συνεχίζει χωρίς να χάσει σετ και φτάνει στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον για 12η φορά στην καριέρα του, έχοντας ρεκόρ 10-1 (μοναδική ήττα η περσινή).

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ