ΤΕΝΙΣ

Δυνατά ο Ράφα, εγκατέλειψε ο Κύργιος

Δυνατά ο Ράφα, εγκατέλειψε ο Κύργιος

Δυναμικό ξεκίνημα του Ράφαελ Ναδάλ στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο, την ίδια στιγμή που ο Νικ Κύργιος εγκατέλειψε τον αγώνα του.

Για 2η ημέρα συνεχίστηκαν οι αγώνες την Τρίτη στο ATP 500 τουρνουά του Μεξικό όπου τα μεγάλα ονόματα έκαναν την εμφάνισή τους. Ράφαελ Ναδάλ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ και Τζον Ίσνερ ξεπέρασαν τα εμπόδιά τους στον 1ο γύρο της hard court διοργάνωσης, κάτι που δεν κατάφερε ο υπερασπιστής του τίτλου, Νικ Κύργιος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τελευταίο ματς απέναντι στον Ούγκο Ουμπέρ, μετά την απώλεια του εναρκτήριου σετ με 6-3.

Ο Ελληνοαυστραλός δεν είχε αγωνιστεί μετά την ήττα από τον Ναδάλ στον 4ο γύρο του Australian Open, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στον καρπό και γι'αυτό είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από Νέα Υόρκη και Delray Beach Open.

Το Νο1 του ταμπλό και δύο φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, Ράφαελ Ναδάλ, με εξαίρεση το ξεκίνημα του αγώνα όπου δέχθηκε break στο 1ο game, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον Πάμπλο Αντουχάρ τον οποίον κέρδισε με 6-3, 6-2, κερδίζοντας τα 12 από τα τελευταία 15 games του ματς.

Ήταν η 4η νίκη του Ναδάλ σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον συμπατριώτη του ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του στο τουρνουά σε 16-2 και διατήρησε τις ελπίδες του για επιστροφή στο Νο1 της κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Διαβάστε τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου.

Στο 2ο γύρο του Abierto Mexicano, ο Ναδάλ θα τεθεί αντιμέτωπος (06:00GR, ξημερώματα Πέμπτης) με το ανερχόμενο αστέρι του Σέρβικου τένις, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς ο οποίος στην πρεμιέρα της Δευτέρας έκανε την υπέρβαση απέναντι στον Άλεξ ντε Μινόρ.

Το αργό ξεκίνημα του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην πρεμιέρα του απέναντι στον Τζέισον Τζουνγκ, δεν στοίχισε στον Γερμανό ο οποίος κατάφερε τελικά να επικρατήσει στα δύο σετ του qualifier από την Ταϊπέι με 7-6(6), 6-1και σφράγισε το ραντεβού με τον Τόμι Πολ στο 2ο γύρο του Ακαπούλκο.

Παρά το ταξίδι από τη Μασσαλία και τη συμμετοχή του στον τελικό του Open13, ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ συνέχισε τα πολύ καλά του αποτελέσματα, κερδίζοντας με 6-3, 7-6(5)τον Αυστραλό lucky loser, Άλεξ Μπολτ. Μάλιστα, ο 19χρονος Καναδός έσωσε 2 set point του αντιπάλου του στο 2ο σετ και ολοκλήρωσε την 9η νίκη του στα 11 τελευταία ματς που έχει δώσει στο tour.

Επόμενος αντίπαλος για τον Αλιασίμ, ο Κάιλ Έντμουντ που πριν δύο εβδομάδες πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το New York Open.

ABIERTO MEXICANO DRAW| DOUBLES DRAW| OOP(-8h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ