ΤΕΝΙΣ

Δύσκολα στα προημιτελικά του US Open ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal returns the ball to Germany's Alexander Zverev during their final match at the Italian Open tennis tournament in Rome, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Germany's Alexander Zverev during their final match at the Italian Open tennis tournament in Rome, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Ραφαέλ Ναδάλ συνάντησε αντίσταση, στο τέλος όμως πήρε τη νίκη απέναντι στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open.

Για έναν ακόμη αγώνα, ο Ραφαέλ Ναδάλ συνάντησε αντίσταση, στο τέλος όμως πήρε τη νίκη απέναντι στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στο "Arthur Ashe Stadium" και προκρίθηκε στα προημιτελικά του US Open για 8η φορά στην καριέρα του.

Παρά το γεγονός πως ήταν μπροστά με 6-3, 6-3, 5-4, ο Ισπανός δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη, κάτι που εντέλει το κατάφερε με 6-3, 6-3, 6-7 (6), 6-4. Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη για τον Ναδάλ στο Flushing Meadows και απέχει τρειςπλέον από την υπεράσπιση του τίτλου του στη Νέα Υόρκη, αλλά και τον 18ο Grand Slam τίτλο του.

Επίσης, προκρίθηκε για 36η φορά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Αντρέ Άγκασι, που είναι το 4ο καλύτερο στην ιστορία της open era. Το κορυφαίο ρεκόρ ανήκει στον Ρότζερ Φέντερερ με 53 προημιτελικούς και ακολουθούν οι Τζίμι Κόνορς και Νόβακ Τζόκοβιτς με 41.

Ο Νο1 του κόσμου θα αντιμετωπίσει τον Αυστριακό, Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα εις βάρος του Νοτιοαφρικάνου, Κέβιν Άντερσον και επικράτησε με 7-5, 6-2, 7-6 (2). Για πρώτη φορά στην καριέρα του πέρασε στα προημιτελικά του US Open, πετώντας εκτός συνέχειας τον περσινό φιναλίστ του αμερικανικού Grand Slam.

AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ