ΤΕΝΙΣ

Δεν θέλει wild card για το Γουίμπλεντον η Σαράποβα

Maria Sharapova, of Russia, returns the ball to Mirjana Lucic-Baroni, of Croatia, during the Italian Open tennis tournament, in Rome, Tuesday, May 16, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini)
Maria Sharapova, of Russia, returns the ball to Mirjana Lucic-Baroni, of Croatia, during the Italian Open tennis tournament, in Rome, Tuesday, May 16, 2017. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η Μαρία Σαράποβα δεν θα αιτηθεί wild card για το Γουίμπλεντον, για την οποία θα είχε ούτως ή άλλως λίγες πιθανότητες, με συνέπεια να διεκδικήσει την παρουσία της στο όπεν μέσω προκριματικών.

Η Μαρία Σαράποβα είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν από τη 15μηνη τιμωρία της για χρήση απαγορευμένων ουσιών και αυτό να το πετύχει μέσα από τα κορτ.

Γι' αυτόν τον λόγο, αρνήθηκε να αιτηθεί wild card για το επερχόμενο Γουίμπλεντον, αν και οι πιθανότητες να την κερδίσει ήταν ελάχιστες, λόγω της ποινής της. Εξάλλου, είχε ζητήσει wild card και για το Ρολάν Γκαρός, αλλά δεν την πήρε.

Τη δεδομένη στιγμή, η 30χρονη Ρωσίδα βρίσκεται στο νο211 της παγκόσμιας κατάταξης, με συνέπεια να μην δικαιούται θέση στο κυρίως ταμπλό του όπεν.

"Εξαιτίας της βελτίωσης της κατάταξής μου μετά από τα πρώτα τρία τουρνουά στην επιστροφή μου, θα συμμετάσχω στα προκριματικά του Γουίμπλεντον στο Ρόουχαμπτον και δεν θα αιτηθώ wild card για το κυρίως ταμπλό", δήλωσε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Σε περίπτωση που είχε φτάσει τα ημιτελικά του ιταλικού όπεν την προηγούμενη εβδομάδα, θα είχε αναρριχηθεί επαρκώς στην κατάταξη της WTA, ώστε να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον, ωστόσο αποσύρθηκε από τον 2ο γύρο.

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ