ΤΕΝΙΣ

Davis Cup: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε από την Πολωνία

DAVIS CUP 2019 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
DAVIS CUP 2019 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα τένις πάλεψε κόντρα στην ισχυρή Πολωνία, αλλά ηττήθηκε με 2-1 στο πλαίσιο της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup. Μεγάλα ματς από τους Περβολαράκη και Τσιτσιπά.

Μία σπουδαία σειρά αγώνων πρόσφεραν στους φίλους του τένις η Εθνική ομάδα τένις με την αντίστοιχη της Πολωνίας. Οι Πολωνοί επικράτησαν με 2-1 και ουσιαστικά κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Α όμιλο της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup, ενώ την Παρασκευή κόντρα στο Μονακό η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα play offs ανόδου.

Στο πρώτο ματς της ημέρας ο Μιχάλης Περβολαράκης αντιμετώπισε τον Καμίλ Μάιχρζακ. Ο Πολωνός ήταν το μεγάλο φαβορί πριν από την αναμέτρηση, όμως ο Έλληνας τενίστας του έβαλε δύσκολα γεμίζοντας και τα δύο σετ που παίχτηκαν. Το Νο84 στην παγκόσμια κατάταξη προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ, όμως με αντεπίθεση διαρκείας ο Περβολαράκης έκανε το 4-4 με τον Πολωνό να κατακτά το πρώτο σετ με 6-4.

Τα αβίαστα λάθη που έκανε στο τέλος του πρώτου σετ, στοίχισαν στον Περβολαράκη, ο οποίος μπήκε νευρικά στο δεύτερο σετ με αποτέλεσμα ο Μάιχρζακ να προηγηθεί με 3-0 και στη συνέχεια να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3 και του αγώνα.

Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στο κορτ ξέροντας ότι θα πρέπει να νικήσει τον Χούρκατς για να μπορέσει να δώσει συνέχεια στη σειρά αγώνων με την Πολωνία. Ο "Στεφ", παίζοντας υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το έκανε με εμφατικό τρόπο επικρατώντας με 6-3, 6-1.

Ο Έλληνας τενίστας ήταν εντυπωσιακός σε όλη της διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την μέτρια ημέρα του αντιπάλου του και ειδικά από τα μισά του πρώτου σετ ήταν σχεδόν αψεγάδιαστος. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2-3 υπέρ του Πολωνού στο πρώτο σετ, στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς πήρε τα επόμενα δέκα από τα έντεκα games που παίχτηκαν για να φτάσει στην επικράτηση.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης και ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέθεσαν και το ελληνικό δίδυμο και στο διπλό. Εκεί αντιμετώπισαν δύο εξαιρετικούς παίκτες, τους Λούκαζ Κούμπορ και Μάρτσιν Ματκόβσκι. Οι τέσσερις τους έδωσαν μεγάλη μάχη. Η Πολωνία επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-1 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι το οποίο ειδικά στα δύο πρώτα σετ προσέφερε πλούσιο θέαμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τετάρτη (11/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Λουξεμβούργο 0-3

Πολωνία - Μονακό 3-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία 3-0

Λετονία - Μαυροβούνιο 3-0

Πέμπτη (12/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Πολωνία 2-1

Μονακό - Λουξεμβούργο 3-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Μαυροβούνιο 3-0

Λετονία - Βόρεια Μακεδονία 3-0

Παρασκευή (13/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Μονακό

Λουξεμβούργο - Πολωνία

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Λετονία

Βόρεια Μακεδονία - Μαυροβούνιο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α ΟΜΙΛΟΣ

Χώρα Νίκες Ηττες Επί μέρους

Πολωνία

2 0 5-1
Ελλάδα 1 1 4-3
Μονακό 1 1 0-3
Λουξεμβούργο 0 2 0-6

Β ΟΜΙΛΟΣ

Χώρα Νίκες Ηττες Επί μέρους
Εσθονία 2 0 6-0
Λετονία 2 0 6-0
Μαυροβούνιο 0 2 0-6
Βόρεια Μακεδονία 0 2 0-6

* Το Σάββατο θα γίνουν αγώνες στους οποίους θα τεθούν αντιμέτωποι οι δυο πρώτοι των δύο ομίλων, οι δύο δεύτεροι, οι δύο τρίτοι και οι δύο τέταρτοι. Στα play offs ανόδου θα αγωνιστούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Οι τέσσερις χώρες που θα προκύψουν θα αγωνιστούν το 2020 για την άνοδο του στη δεύτερη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ