ΤΕΝΙΣ

Davis Cup: Για την υπέρβαση η Εθνική κόντρα στην Πολωνία

DAVIS CUP 2019 / 1η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
DAVIS CUP 2019 / 1η ΗΜΕΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την Πέμπτη (12/09) η Εθνική ομάδα τένις αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής την Πολωνία σε μία αναμέτρηση η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση στον Α' όμιλο της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup.

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Λουξεμβούργου η Εθνική ομάδα τένις αντιμετωπίζει σήμερα την Πολωνία σε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα και την πρώτη θέση στον Α' όμιλο της τρίτης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής Ζώνης στο Davis Cup που φιλοξενείται στο Τατόι.

Πρόκειται δίχως αμφιβολία για την πιο δύσκολη αποστολή για την ελληνική ομάδα η οποία απέναντι της θα έχει μία εντυπωσιακή τετράδα.

Εκείνος που ηγείται την αποστολή και που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι ο Ούμπερ Χούρκατζ. Ο 22χρονος είναι στο Νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης και δίχως αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης των Πολωνών.

Στο άλλο μονό θα αγωνιστεί ο Καμίλ Μάιχραζκ. Ο 23χρονος είναι στο Νο84 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι ένας αξιόλογος τενίστας. Την ίδια ώρα οι Πολωνοί διαθέτουν και ένα εξαιρετικό δίδυμο στο διπλό.

Ο Λούκαζ Κούμπορ είναι από τους σπεσιαλίστες στο διπλό και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό! Βέβαια, εκεί αγωνίζεται με τον Μαρσέλο Μέλο και όχι με τον Μάρτσιν Ματκόβσκι με τον οποίο θα αγωνιστεί στο Davis Cup.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η αποστολή της ελληνικής ομάδας είναι εξαιρετικά δύσκολη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τετάρτη (11/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Λουξεμβούργο 0-3

Πολωνία - Μονακό 3-0

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Βόρεια Μακεδονία 3-0

Λετονία - Μαυροβούνιο 3-0

Πέμπτη (12/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Πολωνία

Μονακό - Λουξεμβούργο

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Λετονία

Βόρεια Μακεδονία - Μαυροβούνιο

Παρασκευή (13/09):

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα - Μονακό

Λουξεμβούργο - Πολωνία

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία - Μαυροβούνιο

Λετονία - Βόρεια Μακεδονία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α ΟΜΙΛΟΣ

Χώρα Νίκες Ηττες Επί μέρους
Ελλάδα 1 0 3-0
Πολωνία 1 0 3-0
Μονακό 0 1 0-3
Λουξεμβούργο 0 1 0-3

Β ΟΜΙΛΟΣ

Χώρα Νίκες Ηττες Επί μέρους
Εσθονία 1 0 3-0
Λετονία 1 0 3-0
Μαυροβούνιο 0 1 0-3
Βόρεια Μακεδονία 0 1 0-3

* Το Σάββατο θα γίνουν αγώνες στους οποίους θα τεθούν αντιμέτωποι οι δυο πρώτοι των δύο ομίλων, οι δύο δεύτεροι, οι δύο τρίτοι και οι δύο τέταρτοι. Στα play offs ανόδου θα αγωνιστούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Οι τέσσερις χώρες που θα προκύψουν θα αγωνιστούν το 2020 για την άνοδο του στη δεύτερη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ