ΤΕΝΙΣ

Κορονοϊός: Αβεβαιότητα και για το Αυστραλιανό Όπεν 2021

Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Austria's Dominic Thiem in the men's singles final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Serbia's Novak Djokovic holds the Norman Brookes Challenge Cup after defeating Austria's Dominic Thiem in the men's singles final of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Feb. 3, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον πλανήτη που θα επηρεάσουν κατά πολύ το τένις εξέφρασε ο Κρεγκ Τιλί, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει το Αυστραλιανό Όπεν 2021 χωρίς θεατές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Κρεγκ Τιλί, με νέες του δηλώσεις εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στον πλανήτη, που κατά την άποψή του θα επηρεάσουν κατά πολύ το τένις.

Ο Τιλί πρόσφατα ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα δούμε ξανά τένις μέσα στο 2020,μιας και η πανδημία του κορονοϊού έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο άθλημα. Σε ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε, ο 58χρονος Αυστραλός αυτή τη φορά αναλύει τις σκέψεις του ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν 2021, που όπως χαρακτηριστικά λέει, δεν είναι απίθανο να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους!

Αναλυτικά όσα είπε:

"Υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα για το τι αναμένεται να γίνει τους επόμενους οκτώ μήνες στον πλανήτη και κατ’ επέκταση στον χώρο του τένις. Αυτές οι τόσο δύσκολες στιγμές που ζούμε, μας αναγκάζουν να προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πολλά πράγματα από τώρα, ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν 2021, που ομολογουμένως αργεί.

Δεν μπορούμε να μην το σκεφτόμαστε όμως, γιατί θα κληθούμε να πάρουμε μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις τους επόμενους μήνες. Για παράδειγμα, ήδη έχουμε σκεφτεί πως μπορεί να αναγκαστούμε να κάνουμε το τουρνουά κεκλεισμένων των θυρών. Αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε διαφορετικά την υγεία των αθλητών και όλων των ανθρώπων που συνεργάζονται για την διεξαγωγή του τουρνουά, είναι πιθανό να αποφασίσουμε το Αυστραλιανό Όπεν 2021 να γίνει χωρίς φιλάθλους.

Υπάρχουν πολλά σενάρια τα οποία εξετάζουμε από τώρα, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Ελπίζουμε όλο αυτό με τον κορονοϊό να υποχωρήσει σύντομα και να μη χρειαστεί να μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις και μετά το καλοκαίρι".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ