ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Ο Φέντερερ έσωσε επτά match point και νίκησε με ανατροπή

Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Switzerland's Roger Federer celebrates after defeating Hungary's Marton Fucsovics in their fourth round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ από τον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν, αλλά κατάφερε να αποσοβήσει επτά(!) match point στο τέταρτο σετ και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 (3-6, 6-2, 6-2, 6-7, 3-6). Με Τζόκοβιτς ή Ράονιτς στα ημιτελικά του Australian Open.

Απίστευτη ανατροπή και πρόκριση για τον Ρότζερ Φέντερ στα ημιτελικά του Australian Open. Ο Ελβετός θρύλος του τένις και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ απέναντι στον Αμερικανό Τένις Σάντγκρεν, αλλά κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά και να πάρει τη νίκη με 3-2 (3-6, 6-2, 6-2, 6-7, 3-6).

Μάλιστα, στο τέταρτο σετ ο Ελβετός χρειάστηκε να αποσοβήσει επτά(!) match point προκειμένου να μείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του πρώτου Gland Slam της σεζόν. O Φέντερερ πήρε εύκολα με 6-3 το πρώτο σετ, αλλά ο Σάντγκρεν, Νο.100 στην παγκόσμια κατάταξη αντέδρασε και πήρε τα επόμενα δύο με 6-2.

Ωστόσο, το τέταρτο σετ ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο 38χρονος Φέντερερ άντεξε στην πίεση του αντιπάλου του και το πήρε στο tie break με 7-6. Με την ψυχολογία στα ύψη, ο εκ των κορυφαίων τενιστών όλων των εποχών δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στο πέμπτο και τελευταίο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-3.

Στα ημιτελικά, ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς - Ράονιτς.

Photo Credits: AP Photo/Lee Jin-man

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ