ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Νικήτρια η Οσάκα, ανέβηκε στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης

Japan's Naomi Osaka poses with trophy after defeating Petra Kvitova of the Czech Republic in the women's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 26, 2019. (AP Photo/Aaron Favila)
Japan's Naomi Osaka poses with trophy after defeating Petra Kvitova of the Czech Republic in the women's singles final at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Saturday, Jan. 26, 2019. (AP Photo/Aaron Favila) AP PHOTO/AARON FAVILA

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό η Ναόμι Οσάκα επιβλήθηκε με 7-6(2), 5-7, 6-4 επί της Πέτρα Κβίτοβα και κατέκτησε το Australian Open. ανεβαίνοντας παράλληλα στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Οι ειδικοί την έχουν χαρακτηρίσει ως το νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις και η Ναόμι Οσάκα φροντίζει να τους επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία. Η 21χρονη Ιαπωνέζα επιβλήθηκε με 7-6(2), 5-7, 6-4 της Πέτρα Κβίτοβα και κατέκτησε το Australian Open.

Η Οσάκα μετά από αυτό το θρίαμβο της θα ανέβει στην κορυφή της Παγκόσμιας κατάταξης και θα γίνει η νεαρότερη αθλήτρια που το καταφέρνει αυτό μετά την Καρολίν Βοζνιάκι το 2010.

Για να συμβούν αυτά έπρεπε πρώτα να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Πέτρα Κβίτοβα. Το πρώτο σετ ήταν κλειστό με τις δύο αθλήτριες να κρατούν το σερβίς του με την Τσέχα να δημιουργεί 11 break points χωρίς όμως να καταφέρνει να εκμεταλλευτεί κανένα από αυτούς. Έτσι οι δύο αθλήτριες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ όπου η Οσάκα κυριάρχησε με 7-2.

Στο δεύτερο σετ η Κβίτοβα προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Οσάκα έκανε ακόμα δύο break και κατάφερε να προηγηθεί με 5-3 έχοντας και πέντε championship points. Η Κβίτοβα δεν τα παράτησε και πέτυχε μία σπουδαία ανατροπή στέλνοντας το ματς σε τρίτο σετ.

Σε αυτό το σημείο η Οσάκα έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Η 21χρονη Ιαπωνέζα παρά το γεγονός ότι είχε πεσμένη ψυχολογία κατάφερε να αντιδράσει και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4 και να φτάσει στο δεύτερο Grand Slam της καριέρας της.

Photo credits: AP Photo/Aaron Favila

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ