ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Μεγάλη Σάκκαρη, για πρώτη φορά στους 16 ενός Grand Slam!

Greece's Maria Sakkari celebrates after defeating Madison Keys of the U.S. in their third round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Greece's Maria Sakkari celebrates after defeating Madison Keys of the U.S. in their third round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP

Σε τρομερή κατάσταση η Μαρία Σάκκαρη, επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Μάντισον Κις και προκρίθηκε στις 16 του Australian Open! Πρώτη φορά στην καριέρα της φτάνει στις 16 ενός Grand Slam.

Ισοπεδωτική! Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε κόντρα στη Μάντισον Κις ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της Αμερικανίδας και προκρίθηκε στις 16 του Australian Open! Αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που φτάνει στους 16 ενός Grand Slam. Στην φάση των 16 η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Πέτρα Κβίτοβα από την Τσεχία, η οποία απέκλεισε την Εκατερίνα Αλεξάντροβα από την Ρωσία.

Η Σάκκαρη έδειξε τρομερή ωριμότητα, κάνοντας δύο μπρέικ σε κάθε σετ, όσα δηλαδή χρειαζόταν για να πάρει μία σπουδαία πρόκριση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελληνίδα τενίστρια να είναι καταιγιστική και να κάνει δύο μαζεμένα μπρέικ στο σερβίς της Κις, ξεφεύγοντας με 5-1. Η Κις απάντησε με τρία σερί γκέιμ για να μειώσει σε 5-4, αλλά η Σάκκαρη κράτησε στην συνέχεια το σερβίς της, έκανε το 6-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι η Κις να κάνει μπρέικ στο 6ο γκέιμ στο σερβίς της Σάκκαρη και να ξεφεύγει με 4-2. Η Σάκκαρη όμως απάντησε με δικό της μπρέικ και μείωσε σε 4-3. Έκτοτε, με την ψυχολογία με το μέρος της ήταν ασταμάτητη, αφού έκανε νέο μπρέικ στο 9ο γκέιμ και πέρασε μπροστά με 5-4. Πλέον τίποτα δεν την σταματούσε, αφού σέρβιρε για να πάρει τη νίκη και τα κατάφερε, κάνοντας το 6-4 και μαζί το 2-0 σετ.

AP Photo/John Minchillo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ