ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Κβίτοβα και Οσάκα πέρασαν στον τελικό!

Japan's Naomi Osaka reacts after winning a point against Karolina Pliskova of the Czech Republic during their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill)
Japan's Naomi Osaka reacts after winning a point against Karolina Pliskova of the Czech Republic during their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Η Οσάκα νίκησε 2-1 την Πλίσκοβα και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου θα τεθεί αντιμέτωτωπη με την Κβίτοβα, η οποία απέκλεισε με 2-0 την Κόλινς.

Το ζευγάρι στον τελικό των γυναικών του Australian Open είναι γεγονός. Η Πέτρα Κβίτοβα, Νο8 του ταμπλό, απέκλεισε με 2-0 σετ την Ντάνιελ Κόλινς και θα διεκδικήσει το πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Η Τσέχα πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-2, για να κάνει... πάρτι στο δεύτερο σετ, οπου δεν έχασε ούτε ένα γκέιμ από την Αμερικανίδα, η οποία παραδόθηκε αμαχητί με 6-0.

Αντίπαλος της Κβίτοβα θα είναι η Ναόμι Οσάκα, Νο4 του ταμπλό. Η Γιαπωνέζα χρειάστηκε τρία σετ για να επικρατήσει με 2-1 της Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο7) και να περάσει στο μεγάλο τελικό του Open της Αυστραλίας.

Η Οσάκα πήρε εύκολα το πρώτο κομμάτι του αγώνα με 6-2, για να έρθει η απάντηση της Τσέχας με 6-4. Όλα θα κρίνονταν στο τρίτο σετ, όπου η Ασιάτισσα επιβλήθηκε με 6-4 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό.

Να τονιστεί πως η Οσάκα πέρυσι έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο, ενώ είναι η νικήτρια του US Open το 2018. Όσο για την Κβίτοβα, πέρυσι στο Australian Open αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο του τουρνουά!

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ