ΤΕΝΙΣ

Australian Open: Η Σάκκαρη έχει ραντεβού με την ιστορία

Greece's Maria Sakkari reacts as she plays against Madison Keys of the U.S. in their third round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Greece's Maria Sakkari reacts as she plays against Madison Keys of the U.S. in their third round match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 24, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Πέτρα Κβίτοβα στον τέταρτο γύρο του Australian Open και σε περίπτωση νίκης θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει στα προημιτελικά ενός Grand Slam.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (26/1, 03:00) η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί στον τέταρτο γύρο του Australian Open όπου και θα βρει απέναντι της την Πέτρα Κβίτοβα με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Σακ έχει μεγάλη ευκαιρία για να γράψει ιστορία. Αν τα καταφέρει θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στις “8” ενός Grand Slam. Η Λένα Δανιηλίδου κατά τη διάρκεια της καριέρας της έφτασε τρεις φορές μέχρι τον τέταρτο γύρο ενός Grand Slam. Συγκεκριμένα το 2002 το έκανε στο Wimbledon, το 2003 στο Australian Open και το 2004 στο US Open.

Πέρα από αυτό η Σάκκαρη εάν επικρατήσει έχει μεγάλη ευκαιρία να μπει στην 20άδα της Παγκόσμιας Κατάταξης. Αυτό μπορεί να το καταφέρει ακόμα και εάν χάσει ωστόσο με τις μικρές διαφορές που υπάρχουν στις γυναίκες όλα είναι ανοικτά.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΒΙΤΟΒΑ

Φυσικά, η αποστολή της μόνο εύκολη δεν θα είναι για την 24χρονη τενίστρια. H 29χρονη Τσέχα μόνο τυχαία δεν είναι. Με δύο Grand Slam (αμφότερους στο Wimbledon 2011, 2014) και παρουσία στον περσινό τελικό του Australian Open αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο.

Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωπες άλλες τρεις φορές, όλες το 2019. Στην πρώτη στο Μαϊάμι η Κβίτοβα είχε επικρατήσει εύκολα με 6-1, 6-4. Στη Ρώμη η Τσέχα αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού, ενώ στο Σινσινάτι η Σάκκαρη επικράτησε στα τρία σετ με 6-4, 2-6, 6-3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ