ΤΕΝΙΣ

ATP και WTA προσπαθούν να "εκμεταλλευτούν" τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων

Bianca Andreescu, of Canada, returns a shot to Angelique Kerber, of Germany, during the women's final at the BNP Paribas Open tennis tournament Sunday, March 17, 2019, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Bianca Andreescu, of Canada, returns a shot to Angelique Kerber, of Germany, during the women's final at the BNP Paribas Open tennis tournament Sunday, March 17, 2019, in Indian Wells, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, δίνει μια ανάσα στο tour και πολλά τουρνουά ερίζουν για την "ορφανή" εβδομάδα του Ολυμπιακού τουρνουά

Κατά γενική ομολογία, το καλεντάρι του τένις είναι από τα πιο απαιτητικά σε επίπεδο αθλητισμού αφού πρόκειται για ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο, με ελάχιστες κενές εβδομάδες. Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τα δύο επαγγελματικά tour, ATP και WTA, αναγκάζοντας τους ιθύνοντες να ακυρώσουν μεγάλα τουρνουά, συμπεριλαμβανομένης και ολόκληρης της χωμάτινης περιόδου.

Οι δύο αρχές του επαγγελματικού τένις έχουν ακυρώσει κάθε τενιστική δραστηριότητα μέχρι τις 8 Ιουνίου ενώ πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο κι άλλης παράτασης, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

Ίσως το σημαντικότερο αθλητικό event, αυτό τον Ολυμπιακών Αγώνων, μεταφέρθηκε για το 2021 και πλέον και πλέον η εβδομάδα 25 Ιουλίου - 02 Αυγούστου μένει κενή, γεγονός που αφήνει το περιθώριο σε κάποιο από τα μεγάλα ακυρωθέν τουρνουά, να χωρέσει στο φετινό καλεντάρι.

Η περίοδος αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας των τενιστών για το Αμερικανικό Όπεν που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με πληροφορίες το Indian Wells Masters και το Miami Masters ελέγχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το φορμάτ (ταμπλό των 124 τενιστών) και να προσαρμοστούν στην εβδομάδα του Ολυμπιακού τουρνουά (ταμπλό των 56).

Ωστόσο, τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο αυτή τη στιγμή, όσο η πανδημία εξελίσσεται και επηρεάζει όλο και περισσότερο ολόκληρο τον κόσμο.

Άλλωστε, σε μεγάλη αμφισβήτηση τίθεται και η διεξαγωγή του Wimbledon Championships (29/06 - 12/07) ενώ το Roland Garros έχει πάρει ήδη τα μέτρα του, μεταφέροντας το χωμάτινο Grand Slam την αμέσως επόμενη εβδομάδα από το US Open (20/09 - 04/10).

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ