ΤΕΝΙΣ

ATP: Αυστηροποιεί τα μέτρα για τον κορονοϊό

In this photo taken Saturday, June 20, 2020, Grigor Dimitrov from Bulgaria returns the ball to Croatia's Borna Coric during their semifinal match at a tournament in Zadar, Croatia. Dimitrov says he has tested positive for COVID-19 and his announcement led to the cancellation of an exhibition event in Croatia where Novak Djokovic was scheduled to play on Sunday. (AP Photo/Zvonko Kucelin)
In this photo taken Saturday, June 20, 2020, Grigor Dimitrov from Bulgaria returns the ball to Croatia's Borna Coric during their semifinal match at a tournament in Zadar, Croatia. Dimitrov says he has tested positive for COVID-19 and his announcement led to the cancellation of an exhibition event in Croatia where Novak Djokovic was scheduled to play on Sunday. (AP Photo/Zvonko Kucelin) AP PHOTO/ZVONKO KUCELIN

Το γεγονός ότι δύο πρωτοκλασάτοι τενίστες (Ντιμιτρόφ, Τσόριτς) βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μετά από ένα τουρνουά στο οποίο δεν τηρήθηκε απολύτως κανένα μέτρο ασφάλειας για τον κορονοϊό έχει κάνει φυσικά τον γύρο του κόσμου και θορύβησε την ίδια την ATP.

Τα καλά νέα έρχονται από το γεγονός ότι η ATP δεν έχει ενοχληθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να ακυρώσει την προγραμματισμένη επανέναρξη του τουρ.

Η οποία και θα γίνει στην Ουάσιγκτον, όπως μάθαμε πριν μερικές μέρες και το DC Open με τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμοστούν, όμως, να είναι ακόμα αυστηρότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Marca", ο κάθε τενίστας θα υπόκειται σε τεστ για τον κορονοϊό όπως και σε έλεγχο της θερμοκρασίας του κάθε φορά που πηγαίνει στις αθλητικές εγκαταστάσεις του τουρνουά και σε περίπτωση που βρεθεί θετικός ή απλά έχει πυρετό, θα μπει σε καραντίνα και δεν θα συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ο κάθε τενίστας μπορεί να φέρνει μαζί του μόνο δύο μέλη του team του τα οποία θα υπόκεινται στον ανωτέρω έλεγχο ανά δύο μέρες.

Γενικά, το προσωπικό του τουρνουά (ball kids, επόπτες, umpires, υπεύθυνοι για το αντι-ντόπινγκ και άλλα) θα περιοριστεί στο ελάχιστο ενώ φυσικά για παρουσία κόσμου... ούτε λόγος!

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ