ΤΕΝΙΣ

Ασταμάτητος ο Φέντερερ και στο Μαϊάμι!

Roger Federer, of Switzerland, celebrates after defeating Rafael Nadal, of Spain, in the men's singles final at the Miami Open tennis tournament, Sunday, April 2, 2017, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky)
Roger Federer, of Switzerland, celebrates after defeating Rafael Nadal, of Spain, in the men's singles final at the Miami Open tennis tournament, Sunday, April 2, 2017, in Key Biscayne, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ με μία ακόμα μαγική εμφάνιση επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 επί του Ναδάλ και κατέκτησε το Μαϊάμι Όπεν. Το απίστευτο κατόρθωμα του Ελβετού από το 2006! (VIDEO)

Αυτά που κάνει ο Ρότζερ Φέντερερ από την αρχή του 2017 μοιάζουν εκτός λογικής και μας θυμίζουν τον Ελβετό που θαυμάσαμε όλοι την προηγούμενη δεκαετία. Παίζοντας για μία ακόμα φορά εντυπωσιακό τένις επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 επί του Ναδάλ και κατέκτησε το Μαϊάμι Όπεν.

Αυτή ήταν η ενδέκατη διαδοχική νίκη του στο tour, ενώ από την αλλαγή του χρόνου έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ των 19 νικών και μόλις μιας ήττας!

Το σερβίς του Ναδάλ δεν ήταν καλό, τα εύκολα λάθη με το forehand βοήθησαν τον Φέντερερ να επιβάλει το δικό του νόμο στο παιχνίδι. Ο Ελβετός ήταν εκείνος που έκανε το πρώτο break στο όγδοο game του πρώτου σετ και στη συνέχεια το κατέκτησε με 6-3.

Στο δεύτερο σετ το break ήρθε ένα game αργότερα. Με το σκορ στο 4-4 ο Φέντερερ έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και στη συνέχεια σέρβιρε για τον τίτλο και δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει τον αγώνα με 6-3, 6-4.

Φέντερερ βγαλμένος από το 2006

Ο Ρότζερ Φέντερερ πρέπει να έχει βρει το φίλτρο νεότητας αφού αυτά που κάνει από την αρχή του 2017 μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια στο 2006 αφού από τότε ο Ελβετός είχε να κάνει το νταμπλ σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο συνδετικό στοιχείο με το 2006. Όπως τότε έτσι και τώρα ο Φέντερερ κατέκτησε και τους τρεις μεγάλους τίτλους στην αρχή της σεζόν (Australian Open, Indian Wells και Μαϊάμι). Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι και στους τρεις τίτλους φέτος έχει νικήσει τον Ναδάλ τότε γίνεται καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του.

Παράλληλα, ο τίτλος στο Μαϊάμι ήταν ο 26ος σε Master για τον Ελβετό και συνολικά ο 91ος σε ATP διοργάνωση.

Για να καταλάβετε το επίτευγμα του Φέντερερ αρκεί να δείτε τη φωτογραφία που ακολουθεί και δείχνει τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Μάρεϊ πως ήταν το 2006!

Photo credits: AP Photo/Lynne Sladky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ