ΤΕΝΙΣ

Αποκλεισμός - σοκ για Φέντερερ

El tenista suizo Roger Federer, sentado delante de un ventilador durante un descanso en su partido contra el australiano John Millman, en los octavos de final del Abierto de Estados Unidos, el 4 de septiembre de 2018, en Nueva York. (AP Foto/Jason DeCrow)
El tenista suizo Roger Federer, sentado delante de un ventilador durante un descanso en su partido contra el australiano John Millman, en los octavos de final del Abierto de Estados Unidos, el 4 de septiembre de 2018, en Nueva York. (AP Foto/Jason DeCrow) AP FOTO/JASON DECROW

Αποκλείστηκε από την συνέχεια του US Open ο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος ηττήθηκε 3-1 σετ από τον Αυστραλό, Τζον Μίλμαν, στην έκπληξη της χρονιάς. Προχωρούν οι Τζόκοβιτς, Τσίλιτς και Νισικόρι.

Εκτός προημιτελικών στο US Open βρέθηκε ανέλπιστα ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας ηττήθηκε 3-1 σετ από τον Τζον Μίλμαν στην έκπληξη της χρονιάς, με τον Αυστραλό να προκρίνεται για πρώτη φορά σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

O Φέντερερ απώλεσε ένα προβάδισμα με 6-3, 5-3 και έχασε διπλό σετ πόιντ στο σερβίς του για το 2-0 σετ, με αποτέλεσμα να τον πάρει στη συνέχεια η κάτω βόλτα και να φύγει ηττημένος από το "Arthur Ashe Stadium". Σε μεγάλο βαθμό βίωσε ό,τι και απέναντι στον Κέβιν Άντερσον στο Γουίμπλεντον, όπου είχε προηγηθεί 2-0 σετ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2.

Ο 37χρονος έχασε από τον Μίλμαν με 3-6, 7-5, 7-6 (7), 7-6 (3). Πρόκειται για τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του 29χρονου Αυστραλού, Νο55 στην παγκόσμια κατάταξη, που απέκλεισε το Νο2, προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση και πραγματοποίησε την μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, μόλις για 2η φορά στα τελευταία 15 χρόνια αγωνίζεται σε ένα US Open και δεν φτάνει τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά. Επίσης, αυτό θα είναι το πρώτο US Open από το 2003, στο οποίο δεν θα βρίσκεται κανένας Ελβετός στα προημιτελικά. Από τον Ιανουάριο του 2015 είχε να χάσει τόσο νωρίς σε Grand Slam, όταν είχε αποκλειστεί από τον Αντρέας Σέπι στον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Μίλμαν θα αντιμετωπίσει τώρα τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Θα είναι μόλις η 2η φορά που θα τον έχει απέναντί του, με την πρώτη να ήταν λίγους μήνες πριν στο Queen's του Λονδίνου, όπου κατάφερε να πάρει μόνο τρία games από τον "Νόλε".

Νωρίτερα, ο Σέρβος νίκησε με 3-0 τον Ζοάο Σόουζα και εξασφάλισε την θέση του στα προημιτελικά του US Open. Ο Ιάπωνας, Κέι Νισικόρι, επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Φιλίπ Κολσράιμπερ και επέστρεψε στα προημιτελικά του US Open ύστερα από 2 χρόνια. Τέλος, ο Κροάτης, Μάριν Τσίλιτς, νίκησε τον Νταβίντ Γκοφίν με 3-0 σετ και επέστρεψε στα προημιτελικά του US Open, όπου θα συναντήσει τον Νισικόρι, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του 2014.

AP Foto/Jason DeCrow

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ