ΤΕΝΙΣ

Από τενίστρια του Top50... καριέρα στην ιατρική

Marina Erakovic of New Zealand returns to Jelena Jankovic of Serbia during their women's singles match on day four of the Wimbledon Tennis Championships in London, Thursday, June 30, 2016. (AP Photo/Tim Ireland)
Marina Erakovic of New Zealand returns to Jelena Jankovic of Serbia during their women's singles match on day four of the Wimbledon Tennis Championships in London, Thursday, June 30, 2016. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Η 32χρονη Νεοζηλανδή Μαρίνα Εράκοβιτς, δυο χρόνια μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της από το τένις ακολουθεί καριέρα γιατρού.

Πρώην Νο39 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA στο μονό και επίσης εξαιρετική αθλήτρια στα διπλά (Νο25) η Μαρίνα Εράκοβιτς εδώ και λίγους μήνες προοδεύει στο κομμάτι των επιστημών. Μετά από 15 χρόνια μεγάλης καριέρας στο κορυφαίο επίπεδο, η Νεοζηλανδή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τένις σε ηλικία 30 ετών το 2018, μετά από αρκετούς τραυματισμούς που δεν την άφησαν σε ησυχία για πολλά συνεχόμενα χρόνια.

Η Εράκοβιτς έπαιξε το τελευταίο της ματς στα τέλη του 2017 κι έκτοτε έχει αφοσιωθεί στη νέα καριέρα της που έχει να κάνει με την ιατρική. Από μικρή, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς της στο τένις. Αυτό δεν την εμπόδισε όμως να ασχολείται με άλλα εξίσου πολύ απαιτητικά πράγματα, όπως η ιατρική. Η Εράκοβιτς είχε αποφασίσει από νωρίς, πως μετά την απόσυρσή της από το τένις (όποτε κι αν αυτή ερχόταν), θα ήθελε να ασχοληθεί με την ιατρική. Και πλέον μπορεί και το κάνει με απόλυτη επιτυχία.

"Η ζωή σου ως αθλήτρια, σε κάνει να έχεις συνεχώς στόχους. Δουλεύεις καθημερινά για να πετύχεις σπουδαία πράγματα όμως σιγά-σιγά σκέφτεσαι τι θα κάνεις μετά από το τένις. Κάποτε θα τελειώσει αυτό και θα πρέπει να βγάλεις κάπως τα προς το ζην", λέει η Νεοζηλανδή σε συνέντευξή της.

Για να συνεχίσει: "Εγώ το σκέφτηκα, ευτυχώς, νωρίς. Πέρασα στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ μετά από εξετάσεις που έδωσα και δεν ήθελα να αφήσω την ευκαιρία να περάσει χαμένη. Μου αρέσει να θέτω στόχους ως άνθρωπος και θέλω να τους πετυχαίνω με κάθε κόστος. Πήρα την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψω το τένις γιατί αν συνέχιζα, δεν θα μπορούσα να περπατήσω. Έχω σοβαρά προβλήματα στα πόδια και τη μέση μου. Πλέον, αφοσιώνομαι στο διάβασμα και την ιατρική.

Αυτόν τον καιρό όλοι νομίζουν πως είναι επιδημιολόγοι, όμως δεν είναι έτσι. Η ιατρική είναι απαιτητική, πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να μάθεις πράγματα. Έχω ένα πλάνο πάνω στο κομμάτι αυτό και θα το ακολουθήσω".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ