ΤΕΝΙΣ

Απίστευτη ανατροπή από Βοζνιάκι, τρελαίνει κόσμο η 15χρονη Κόστιουκ!

Denmark's Caroline Wozniacki reacts after defeating Croatia's Jana Fett during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill)
Denmark's Caroline Wozniacki reacts after defeating Croatia's Jana Fett during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 17, 2018. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Η Καρολίν Βοζνιάκι έκανε τρομερή ανατροπή στον αγώνα με την Γιάνα Φεττ και γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο. Τρομερή και πάλι η 15χρονη Κόστιουκ, εκτός η Μπέντσιτς.

Η Καρολίν Βοζνιάκι έκανε μια τρομερή ανατροπή και γύρισε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο απέναντι στη Γιάνα Φεττ, η οποία υπέστη το κάζο του αιώνα από την τενίστρια από τη Δανία.

Η Βοζνιάκι έχανε με 1-5 και 15-40 (!) στο 3ο σετ, στο τέλος όμως έσωσε την παρτίδα και πέρασε στον 3ο γύρο του Australian Open. Η Κροάτισσα προηγήθηκε με 6-3, 2-6, 5-1, 40-15, ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει την πρόκριση, αλλά το Νο2 του κόσμου κατάφερε να φτάσει σε μια τεράστια νίκη-πρόκριση.

Η Βοζνιάκι "έσβησε" και τα δυο match point της νεαρής Κροάτισσας, μείωσε σε 5-2 και μετά έδειξε ποιο ήταν το αφεντικό συο court, κατακτώντας το σετ με 7-5, μαζί και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στις "32" του Australian Open και θα επιχειρήσει να επιστρέψει στις "16" καλύτερες για πρώτη φορά από το 2013.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η 15ΧΡΟΝΗ ΚΟΣΤΙΟΥΚ

Εξάλλου, η 15χρονη, Μάρτα Κόστιουκ, η οποία βρίσκεται στο Νο521 της WTA, προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open! Η Ουκρανή απέκλεισε και την Ολίβια Ρογκόβσκα με 6-3, 7-5, για να βρεθεί στις "32" καλύτερες, όπου θα συναντήσει το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Θυμίζουμε πως μπήκε με wild card στο ταμπλό των προκριματικών. Εκεί πέτυχε τρεις δύσκολες νίκες, όλες σε αγώνες των τριών σετ, για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό, όπου ως τώρα τα πηγαίνει θαυμάσια.

Μάλιστα, κατάφερε να γίνει η νεαρότερη παίκτρια που προκρίνεται στον δεύτερο γύρο του Australian Open στα τελευταία 22 χρόνια, από εκείνη την εκπληκτική πορεία της 15χρονης, Μαρτίνα Χίνγκις, το 1996. Αυτή ήταν η 11η διαδοχική νίκη της Κόστιουκ στο Melbourne Park, όπου πέτυχε έξι νίκες πέρσι για να φτάσει μέχρι το τρόπαιο στα Junior και άλλες πέντε φέτος μαζί με τα προκριματικά.

Την Τετάρτη, θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της και Νο4 στην WTA, Ελίνα Σβιτολίνα. Επίσης, προκρίθηκε η επίσης Ουκρανή, Κατερίνα Μπονταρένκο, ενώ η Μπελίντα Μπέντσιτς αποκλείστηκε από την Ταϊλανδή, Λουκσίλα Κουμκχούμ, η οποία θα παίξει με την Πέτρα Μάρτιτς.

AP Photo/Andy Brownbill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ