ΤΕΝΙΣ

Άντι Μάρει: Προετοιμάζεται ψυχολογικά για το US Open

Άντι Μάρει: Προετοιμάζεται ψυχολογικά για το US Open

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το Αμερικανικό Όπεν θα διεξαχθεί κανονικά ενώ η ανησυχία στις τάξεις των τενιστών, είναι ξεκάθαρη και έχει εκφραστεί δημοσίως από πολλούς αθλητές, τοπ και μη.

Ο Άντι Μάρει είναι επίσης ανήσυχος για το ταξίδι στη Νέα Υόρκη, ωστόσο προετοιμάζεται πνευματικά για παν ενδεχόμενο, δείχνοντας την επιθυμία του να αγωνιστεί στο παραδοσιακά, τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως ενώ η κατάσταση παραμένει σε πολύ ανησυχητικά επίπεδα, με πάνω από 50,000 ημερήσια κρούσματα, την τελευταία εβδομάδα.

Το US Open θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους και οι διοργανωτές είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο διεξαγωγής του τουρνουά το οποίο είναι αποτρεπτικό για πολλούς τενίστες ενώ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ασάφεια που επικρατεί όσον αφορά την επιστροφή των τενιστών από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη

"Πριν τέσσερις, πέντε εβδομάδες ήμασταν πιο σκεπτικοί για το US Open. Όμως, σε κάποια φάση πρέπει να προετοιμαστείς ψυχολογικά για το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο τουρνουά. Αν δεν γινόταν το US Open, το καθημερινό μου πρόγραμμα θα ήταν διαφορετικό. Πνευματικά, προετοιμάζομαι για να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη" είπε χαρακτηριστικά ο αποφασισμένος Άντι Μάρει, σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

Ο 33χρονος Σκωτσέζος, κάτοχος τριών Grand Slam τίτλων, επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα μετά από εφτά μήνες αποχής λόγω του προβλήματος στο ισχίο, παίρνοντας μέρος σε φιλανθρωπικό τουρνουά που διοργάνωσε ο αδερφός του Τζέιμι.

"Το πρόβλημα για εμάς είναι το ταξίδι, οπότε λογικά θα είμαστε λίγο ανήσυχοι μέχρι να φτάσουμε εκεί. Ελπίζω το US Open να γίνει κανονικά, όμως αν δεν γίνει θα το δεχτώ. Δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αλλά από τη στιγμή που είναι ασφαλές για εμάς τους παίκτες, τότε πρέπει να το προσπαθήσουμε και να επιστρέψουμε στις διοργανώσεις" επεσήμανε ο Μάρει.

To τελευταίο επίσημο τουρνουά ATP για τον Μάρει, ήταν το European Open στην Αμβέρσα, τον Οκτώβριο του 2019 όταν και κατέκτησε τον τίτλο με νίκη επί του Σταν Βαβρίνκα στον τελικό.

Ήταν ο πρώτος τίτλος για τον Μάρει μετά από δυόμιση χρόνια (Dubai 2017), με τον Σκωτσέζο αυτή τη στιγμή να καταλαμβάνει την 129η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ