ΤΕΝΙΣ

Ανατροπή: Παίζει στον ημιτελικό η Οσάκα

Japan's Naomi Osaka waits to serve to China's Zheng Saisai during their second round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 22, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill)
Japan's Naomi Osaka waits to serve to China's Zheng Saisai during their second round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 22, 2020. (AP Photo/Andy Brownbill) AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Η Ναόμι Οσάκα πήρε πίσω την απόφασή της να αποσυρθεί από τον ημιτελικό στο Western & Southern Open και θα αγωνιστεί κανονικά την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη.

Η Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ελίζ Μέρτενς στον πρώτο ημιτελικό του γυναικείου ταμπλό, την Παρασκευή.

Αν και αρχικά ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το τουρνουά,ως ένδειξη αγανάκτησης για την επαναλαμβανόμενη φυλετική βία που ασκείται από αστυνομικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μετά από συνομιλία που είχε με ανθρώπους της USTA, πήρε πίσω την απόφασή της.

Όπως εξήγησε με ανάρτησή της στα social media, η 22χρονη τενίστρια θεωρεί πως η παύση αγώνων για μια μέρα, όπως αποφάσισαν ATP, WTA και USTA, αρκεί για να δείξει μαζική αντίδραση και ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να αποχωρήσει εντελώς από το τουρνουά.

Χαρακτηριστικά, έγραψε:

“Όπως ξέρετε, απέσυρα τη συμμετοχή μου από το τουρνουά χθες, για να στηρίξω τις προσπάθειες που γίνονται κατά των ρατσιστικών αδικιών και της συνεχόμενης αστυνομικής βίας.

Ήμουν (και είμαι) έτοιμη να δώσω την πρόκριση στην αντίπαλό μου. Παρ’ όλα αυτά, μετά την ανακοίνωσή μου και μετά από μεγάλη κουβέντα που είχα με την USTA και την WTA, συμφώνησα να αγωνιστώ την Παρασκευή.

Μου είπαν πως θα αναβάλλουν όλους τους αγώνες μέχρι την Παρασκευή και στο μυαλό μου, αυτήν η κίνηση προσδίδει μεγαλύτερη έμφαση στο εγχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω την WTA και το τουρνουά για την υποστήριξή τους”.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ