ΤΕΝΙΣ

Ανατροπή και ημιτελικός US Open για την Σερίνα Γουίλιαμς

Serena Williams, of the United States, reacts during a match against Tsvetana Pironkova, of Bulgaria, during the quarterfinals of the US Open tennis championships, Wednesday, Sept. 9, 2020, in New York. (AP Photo/Seth Wenig)
Serena Williams, of the United States, reacts during a match against Tsvetana Pironkova, of Bulgaria, during the quarterfinals of the US Open tennis championships, Wednesday, Sept. 9, 2020, in New York. (AP Photo/Seth Wenig) AP PHOTO/SETH WENIG

Παρά την τρομερή προσπάθεια της Τσβετάνα Πιρόνκοβα που προηγήθηκε με σετ της Σερίνα Γουίλιαμς, η 38χρονη θρύλος του τένις κατάφερε να κάνει ακόμα μία ανατροπή και θα είναι παρούσα στα ημιτελικά του US Open!

Ένα ακόμα βήμα προς την ισοφάριση του all time record των κερδισμένων Grand Slam, που κατέχει η Μάργκαρετ Κορτ (24) έκανε η Σερίνα Γουίλιαμς!

Η θρύλος του αθλήματος και τεράστια πρωταθλήτρια, χρειάστηκε να κάνει ακόμα μία ανατροπή στο Αμερικανικό Όπεν, αυτή τη φορά κόντρα στην συγκινητική Τσβετάνα Πιρόνκοβα, για να την κερδίσει με 4-6, 6-3, 6-2και να προκριθεί στον 14ο(!) ημιτελικό της στο US Open!

Στο ντέρμπι των δύο μαμάδων, λοιπόν, η Σερίνα χρειάστηκε να δοκιμαστεί πάρα πολύ, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, από την αποκάλυψη του τουρνουά, που σίγουρα είναι η 32χρονη Βουλγάρα ώστε να μπορέσει να θέσει την νόμο της πιο καθαρά στο τρίτο σετ και να πάρει την τελική νίκη. Πλέον, απέχει δύο νίκες από τα να γράψει ιστορία.

Περιμένει τη νικήτρια του ματς Αζαρένκα-Μέρτενς για τον ημιτελικό γύρο και είναι πιο πεισμωμένη από ποτέ να κερδίσει καταρχάς τον ημιτελικό και στη συνέχεια να θέσει τέλος στο σερί των τεσσάρων χαμένων τελικών Major για να φτάσει στο πολυπόθητο Νο24. Για την Πιρόνκοβα, ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο.

Αυτό ήταν το πρώτο της τουρνουά μετά από 3(!) χρόνια αγωνιστικής απουσίας λόγω τραυματισμού και στη συνέχεια εγκυμοσύνης και κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά ενός Major και να δυσκολέψει πάρα πολύ την Σερίνα (ξεκίνησε το τουρνουά δίχως κατάταξη η Βουλγάρα). Όλα κυλούσαν εξαιρετικά για την Πιρόνκοβα για ενάμισι σετ.

Στο πρώτο σετ είδε την Σερίνα να έχει μπει μέτρια στο ματς, όπως έχει ξανασυμβεί στο τουρνουά για την Αμερικανίδα και το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας με 6-4 το πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά, κόντρα σε μια θρύλο του αθλήματος, η νίκη ήταν ακόμα μακριά.

Η Σερίνα μπήκε καλύτερα και με break στο δεύτερο σετ αλλά ακόμα δεν έπειθε απόλυτα με την Βουλγάρα να το παίρνει άμεσα πίσω. Ακολούθησαν μερικά δύσκολα holds της Σερίνα που της έδωσαν την ελευθερία και ταυτόχρονα πίεσαν την Πιρόνκοβα να κάνει ένα κάκιστο game στο 3-4 που έδωσε το καθοριστικό για την ισοφάριση break στην Αμερικανίδα.

Το χειρότερο δυνατό επιφύλασσε το τρίτο σετ για την Βουλγάρα. Μετά από ένα δεκάλεπτο καθοριστικό game, η Πιρόνκοβα υπέστη ένα πολύ κρίσιμο, κυρίως από ψυχολογικής σκοπιάς break που την έβαλε σε θέση να κυνηγά το σκορ από νωρίς στο τρίτο σετ.

Η Σερίνα είχε πια το σκορ με το μέρος της και αυτό της έδωσε την ελευθερία να πιέσει και άλλο την αντίπαλό της με την Πιρόνκοβα να δέχεται τελικά και δεύτερο break με συνέπεια όλα να τελειώσουν. Θα θυμάται, πάντως, για καιρό αυτή την τρομερή εβδομάδα comeback και θα πάει πίσω στον γιο της σαν μια πολύ περήφανη μαμά τενίστρια!

Πηγή : Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ