ΤΕΝΙΣ

Άκυρα όλα τα τουρνουά στην Κίνα

In this Sunday, Oct. 13, 2019, file photo, Daniil Medvedev of Russia poses with his winner's trophy on the court after defeating Alexander Zverev of Germany in the men's final at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China. (AP Photo/Andy Wong, File)
In this Sunday, Oct. 13, 2019, file photo, Daniil Medvedev of Russia poses with his winner's trophy on the court after defeating Alexander Zverev of Germany in the men's final at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China. (AP Photo/Andy Wong, File) AP

Η ATP και η WTA αποφάσισαν από κοινού να αναβληθεί κάθε τενιστική δραστηριότητα στην Κίνα το Φθινόπωρο.

ATP και WTΑ αποφάσισαν από κοινού να ακυρώσουν όλα τα τουρνουά που θα διεξάγονταν το Φθινόπωρο στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και το κορυφαίο τουρνουά των γυναικών, το WTA Finals στη Σένζεν. Η εξέλιξη αυτή ήταν σχετικά αναμενόμενη αφού πριν δύο εβδομάδες, το Υπουργείο Αθλητισμού της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι μόνο τα δοκιμαστικά για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022, θα επιτρέπονταν για το υπόλοιπο του 2020.

Οι δύο διοργανώτριες αρχές του τένις, διατηρούσαν ελπίδες ώστε το Κινέζικο Υπουργείο να εξαιρούσε από αυτή την απόφαση τα τενιστικά τουρνουά, ωστόσο με σχεδόν ταυτόχρονη ανακοίνωση, ακύρωσαν κάθε τενιστική δραστηριότητα στην Κίνα για φέτος.

"Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που δεν θα πραγματοποιηθεί το παγκοσμίου κλάσης τουρνουά WTA Finals στην Κίνα φέτος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της WTA, Στιβ Σάιμον.

Το WTA Tour είχε προγραμματίσει εφτά τουρνουά στην Κίνα για φέτος, μεταξύ των οποίων και το year-ending τουρνουά στη Σένζεν. Από την ATP, θα αναβληθούν το Shanghai Masters, το μοναδικό Masters που διεξάγεται στην Ασία καθώς και το ATP 500 τουρνουά του Πεκίνου και δύο 250αρια σε Τσενγκντού και Ζουχάι.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Andy Wong, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ