ΤΕΝΙΣ

Ακάθεκτη η Σάκκαρη, απέκλεισε και την Κβίτοβα στο Σινσινάτι

Ακάθεκτη η Σάκκαρη, απέκλεισε και την Κβίτοβα στο Σινσινάτι
AP Photo/Jeff Chiu AP PHOTO/JEFF CHIU

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε της Πέτρα Κβίτοβα, σημείωσε την 6η νίκη της καριέρας της κόντρα σε Top 10 παίκτρια και προκρίθηκε στους "16" του Όπεν στο Σινσινάτι.

Μία ημέρα μετά το εντυπωσιακό 6-3, 6-0 επί της Καμίλα Τζόρτζι , η Μαρία Σάκκαρη πέταξε νοκ άουτ και την Πέτρα Κβίτοβα στο Western & Southern Open του Σινσινάτι. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Τσέχας με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) και προκρίθηκε στους "16" του τουρνουά, εκεί όπου θα περιμένει τη νικήτρια του αποψινού αγώνα Σαμπαλένκα - Τσένγκ.

Αυτή ήταν η 6η νίκη -και 4η φετινή- για την Σάκκαρη επί αντιπάλου που βρίσκεται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Χρειάστηκε 2 ώρες και 8 λεπτά για να την πετύχει, παρότι δέχτηκε τέσσερα μπρέικ, με το τελευταίο εξ αυτών να σημειώνεται στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Η Ελληνίδα κέρδισε πάντως πέντε από τα επόμενα έξι γκέιμ και στο τέλος νίκησε την Κβίτοβα, κόντρα στην οποία έχει πλέον 2-1 φέτος.

Η Τσέχα έπαιζε μόλις το δεύτερο της τουρνουά το τελευταίο τρίμηνο λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού στο αριστερό χέρι. Είχε συνολικά 53 αβίαστα λάθη, 9 double faults και με τέτοια νούμερα δεν θα μπορούσε να αντέξει μέχρι τέλους κόντρα στην φορμαρισμένη Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο. 33 της παγκόσμιας κατάταξης και θα αναρριχηθεί αρκετά εφόσον περάσει στους "8" του Σινσινάτι.

Photo credits: AP Photo/Jeff Chiu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ