ΤΕΝΙΣ

Άγαλμα στον Ναδάλ στις εγκαταστάσεις του Roland Garros

Rafael Nadal of Spain celebrates winning against Novak Djokovic of Serbia at the end of their final match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Rafael Nadal of Spain celebrates winning against Novak Djokovic of Serbia at the end of their final match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Το 2020 θα υπάρχει άγαλμα του Ράφαελ Ναδάλ στις εγκαταστάσεις του γαλλικού Όπεν, το οποίο έχει κατακτήσει 12 φορές στην καριέρα του, αποτελώντας τον "βασιλιά" του Roland Garros.

Ύψιστη τιμή για τον Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς το 2020 θα υπάρχει άγαλμά του στο Philippe Chatrier, στις εγκαταστάσεις του γαλλικού Όπεν. Ο Ισπανός τενίστας το έχει κατακτήσει 12 φορές στην καριέρα του, αποτελώντας τον "βασιλιά" του Roland Garros και οι διοργανωτές θέλουν να τον τιμήσουν, κάτι σπάνιο για εν ενεργεία αθλητή. Τα επιτεύγματά του όμως είναι μοναδικά στο παρισινό τουρνουά.

Οι Γάλλοι έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Ναδάλ για το άγαλμα που θα του στήσουν σε κεντρικό σημείο των εγκαταστάσεων, παρόμοιο με αυτό της Γαλλίδας τενίστριας, Σουζάν Λενγκλεν, έξω απ’το court Suzanne Lenglen.

Ο Ναδάλ θα ήθελε το άγαλμα να τον απεικονίζει να σηκώνει το τρόπαιο, εντούτοις θα αποφασίστηκε να τον δείχνει να χτυπάει το μπαλάκι με το περίφημο και ασυναγώνιστο forehand του.

Να τονιστεί, δε, πως το 2020 το Roland Garros θα αποκτήσει οροφή στο κεντρικό court Philippe Chatrier και θα επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων υπό βροχή αλλά και με φώτα τις βραδινές ώρες, ώστε να μην διακόπτονται οι αγώνες και να συνεχίζονται σε άλλη ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ