ΣΤΙΒΟΣ

Ζήκος: "Στόχος ο τελικός στη Γλασκώβη"

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρωταθλητής Ελλάδος στα 60μ. Κωνσταντίνος Ζήκος μίλησε στο Sport24.gr για την εξαιρετική του επίδοση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και δεν έκρυψε πως στόχος του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης είναι η παρουσία του στον τελικό.

Αυτή την περίοδο είναι ο πιο γρήγορος Έλληνας αθλητής στα 60μ. κάτι που επιβεβαίωσε με την κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΦ.

Ο Κωνσταντίνος Ζήκος διένυσε την απόσταση σε 6.62 βελτίωσε το 6.66, που είχε πετύχει στον προκριματικό του αγωνίσματος και έπιασε στην έκτη θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα, τον Λυκούργο Τσάκωνα.

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα αν αναλογιστούμε πως ο 20χρονος πρωταθλητής ασχολείται σοβαρά με τον στίβο μόλις τρία χρόνια. Τι έκανε μέχρι τότε; Έπαιζε ποδόσφαιρο στη ΑΕ Τρικάλων. "Όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου έτσι και εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο. Αγωνιζόμουν στην ΑΕ Τρικάλων ως αμυντικός, η οποία τότε έπαιζε στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος" μας ανέφερε για την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο.

Πως προέκυψε, όμως, ο στίβος στη ζωή του: "Μπορώ να σου πω ότι όλο αυτό ξεκίνησε περισσότερο στην πλάκα. Συμμετείχα στους σχολικούς αγώνες στίβου όταν ήμουν στη δευτέρα λυκείου και μάλιστα τερμάτισα πρώτος. Τότε ο προπονητής μου ήρθε και μου είπε αν ήθελα να δοκιμάσω να κατέβω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έτσι και έγινε. Μάλιστα, τα πήγα πολύ καλά αφού τερμάτισα στη δεύτερη θέση στην ηλικιακή μου κατηγορία".

Δείτε εδώ την κούρσα που μας περιέγραψε λίγο νωρίτερα στο σχολικό πρωτάθλημα Τρικάλων του 2015 ο Κώστας Ζήκος.

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιτυχίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να κρατήσουν ένα νεαρό παιδί στα ταρτάν και να τον κάνουν να μην επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. "Ονειρευόμουν να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, ωστόσο οι γρήγορες επιτυχίες στο στίβο μπορώ να πω ότι με γλύκαναν. Μετά από εκείνη τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκα και με την Εθνική ομάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Εφήβων" παραδέχτηκε ο Κώστας Ζήκος.

Στη συνέχεια η κουβέντα μας πήγε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και το 6.62 που σημείωσε στον τελικό. Η συγκεκριμένη επίδοση τον βάζει μέσα στην πρώτη δεκάδα του 2019 στον κλειστό στίβο και σίγουρα τον άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. "Βρίσκομαι σε εξαιρετική κατάσταση και χάρηκα που μου βγήκε ο συγκεκριμένο χρόνος. Είναι κάτι το οποίο περίμενα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που βγήκε τώρα" δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής των 60μ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2019 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τους στόχους του στο ερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί στις (2-3/3) στη Γλασκώβη. Εκεί ο στόχος του Κώστα Ζήκου είναι ξεκάθαρος: "Στόχος μου είναι η είσοδος στον τελικό. Θα πάω όμως, βήμα βήμα. Πρώτα είναι ο προκριματικός, στη συνέχεια ο ημιτελικός και εάν πάνε όλα καλά να προκριθώ και στον τελικό. Εύχομαι στη Γλασκώβη να καταφέρω να βγάλω έναν χρόνο κάτω από το 6.60".

Ο συγκεκριμένος χρόνος που ανέφερε δεν είναι τυχαίος. Σύμφωνα με τη λογική αν το καταφέρει δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμα και στο βάθρο.

Μεγάλο μου όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Φυσικά, τα όνειρα και οι στόχοι του δεν σταματούν στη Γλασκώβη. Μπορεί σε αυτή τη φάση της πορείας του να έχει επικεντρωθεί στον κλειστό στίβο, όμως το μεγάλο του όνειρο είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

"Μετά τη Γλασκώβη το πρόγραμμα μου έχει σε πρώτο πλάνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 και το Μπρούνο Ζάουλι με την Εθνική ομάδα. Δεν προλαβαίνω να επικεντρωθώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου αφού είναι αρκετά αργά μέσα στη χρονιά. Έχω ρίξει το βάρος μου στον κλειστό στίβο αυτή την περίοδο αφού μου ταιριάζει καλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρει ο ανοικτός στίβος. Όπως είναι φυσιολογικό έχω ως όνειρο τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι κάτι που θα κυνηγήσω στο μέλλον" μας τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζήκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ