ΣΤΙΒΟΣ

Βραζιλιάνα σπρίντερ θετική στην απαγορευμένη ουσία "οξανδρολόνη"

Βραζιλιάνα σπρίντερ θετική στην απαγορευμένη ουσία "οξανδρολόνη"

Η 27χρονη Βραζιλιάνα σπρίντερ, Άνα Κλαούντια Λέμος, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία "οξανδρολόνη", όπως ανακοίνωσε η Αρχή αντι-ντόπινγκ της χώρας. Ζήτησε να εξεταστεί και δεύτερο δείγμα της.

Σοκ στον στίβο της Βραζιλίας και όχι μόνο μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι η 27χρονη Βραζιλιάνα σπρίντερ, Άνα Κλαούντια Λέμος, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία "οξανδρολόνη" έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε.

Η αρχή αντι-ντόπινγκ της χώρας έκανε γνωστό το γεγονός, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα και πως η ίδια η αθλήτρια ζήτησε να εξεταστεί και δεύτερο δείγμα της, με την ευχή να είναι διαφορετικά τα αποτελέσματα. Όσο για την Ομοσπονδία της Βραζιλίας, ακόμα δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Η Λέμος είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας της για ένα μετάλλιο στα 4Χ100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ είναι η κάτοχος του ρεκόρ Βραζιλίας στα 100 και στα 200 μέτρα. Η ίδια βρίσκεται στο Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης στα 100 μέτρα το 2015, έχοντας ατομικό ρεκόρ 11.01.

Η "Associated Press" που έκανε γνωστό το θέμα, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον προπονητή της αθλήτριας, τον Ιάπωνα, Κατσουχίκο Νακάγια, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ένα ακόμη κρούσμα ντόπινγκ και ενώ απομένουν μερικοί μήνες μέχρι το μεγάλο ραντεβού στην χώρα του καφέ και της σάμπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ