ΣΤΙΒΟΣ

Βαριές τιμωρίες της IAAF σε αξιωματούχους της

Βαριές τιμωρίες της IAAF σε αξιωματούχους της
PHOTOGRAPH: STU FORSTER/GETTY IM

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της IAAF επέβαλε πενταετή απαγόρευση ενασχόλησης με τον στίβο στον δρ. Γκάμπριελ Ντολέ και τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό ο Παπά Μασατά Ντιάκ. Διαβάστε αναλυτικά.

Πενταετής απαγόρευση ενασχόληση με τον στίβο είναι η απόφαση που πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας της IAAF για τον πρώην επικεφαλής του ιατρικού τμήματος και του τμήματος αντιντόπινγκ, δρ. Γκάμπριελ Ντολέ.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε κατηγορίες για δωροδοκία 200.000 ευρώ για να καλύψει δείγματα Ρώσων θετικών που είχαν κάνει χρήση αναβολικών. Συνελήφθη το Νοέμβριο του 2014, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 ευρώ και τον Δεκέμβριο παραιτήθηκε από την θέση του.

Από 'κει και πέρα, τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό ο Παπά Μασατά Ντιάκ, γιος του πρώην προέδρου της, Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος κατείχε θέση συμβούλου στον οργανισμό, ο πρώην πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και ταμίας της IAAF, Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεβ και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας για τις μεγάλες αποστάσεις, Αλεξέι Μελνίκοβ. Οι δυο τελευταίοι τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 25.000 δολαρίων και 15.000 δολαρίων αντίστοιχα.

Αναφορικά με τον ίδιο τον Λαμίν Ντιακ, γίνεται έρευνα για την δική του περίπτωση, μιας και υπάρχει υποψία δωροληψίας άνω του 1.000.000 ευρώ. Είναι και αυτή μια πολύ σημαντική υπόθεση, η οποία εξετάζεται ενδελεχώς από την αρμόδια αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ