ΣΤΙΒΟΣ

Βαλκανικοί αγώνες στίβου: Δύο χρυσά από Καραλή και Πεσιρίδου

Βαλκανικοί αγώνες στίβου: Δύο χρυσά από Καραλή και Πεσιρίδου

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ και η Ελισσάβετ Πεσιρίδου στα 100μ με εμπόδια πρόσθεσαν δύο ακόμα μετάλλια για την Ελλάδα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου του Πράβετς.

Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, στη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στο Πράβετς της Βουλγαρίας, λίγες μόλις εβδομάδες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο νεαρός άλτης ήταν νικητής στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,66 μ., επίδοση που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια.

Ο αθλητής του Ανδρέα Τσώνη στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει πάνω από τα 5,81 μ., προκειμένου να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ, αλλά να ξεμπερδέψει από νωρίς στο όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Καραλής έχασε στις λεπτομέρειες τις δύο από τις τρεις του προσπάθειες και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει από από το συγκεκριμένο ύψος. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, που ήταν δεύτερος με 5,45 μ. και στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,52 μ., όπου είχε καλά αλλά άκυρα άλματα.

Οι διακρίσεις της εθνικής μας ομάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Πράβετς της Βουλγαρίας συνεχίζονται και στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, κι έτσι μετά τη σπουδαία επίδοση της Σταματίας Σκαρβέλη (71,33 μ.), που της έδωσε την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Ντόχα (διαβάστε εδώ), ήταν σειρά της Ελισάβετ Πεσιρίδου να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. εμπ. με 13.11.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 13.19 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας και κατάφερε παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς να βρει τον ρυθμό της και να τρέξει κοντά στα αγωνιστικά της επίπεδα. Η Πεσιρίδου, που όταν τερμάτισε είδε το χρονόμετρο να γράφει 13.09, ήθελε μια επίδοση κάτω από το 13.10, προκειμένου να ελπίζει σε πρόκριση στο Παγκόσμιο μέσω της κατάταξης.

Σε επιδόσεις πάνω από τα 6,40 μ. έχει σταθεροποιηθεί τη φετινή σεζόν η Έφη Κολοκυθά, που πρόσθεσε μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό της. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου κατέλαβε την δεύτερη θέση στο μήκος με 6,41 μ., λίγες εβδομάδες από την καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ