ΣΤΙΒΟΣ

Το Συμβούλιο της IAAF εζετάζει το θέμα του υπερανδρογονισμού

Το Συμβούλιο της IAAF εζετάζει το θέμα του υπερανδρογονισμού

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν σχετικά με το βαθμό πλεονεκτήματος στις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητριών με υπερανδρογονισμό, το Συμβούλιο της IAAF ενέκρινε αίτημα για αναθεώρηση του κανονισμού αγώνων.

Τον Ιούλιο του 2015, το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) ζήτησε από την IAAF να παράσχει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το βαθμό πλεονεκτήματος στις αγωνιστικές επιδόσεις των αθλητριών με υπερανδρογονισμό, σε σχέση με αυτές που έχουν φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το Συμβούλιο της IAAF ενέκρινε αίτημα για αναθεώρηση του κανονισμού αγώνων. Μετά από κάποια περαιτέρω επεξεργασία, οι κανονισμοί θα κοινοποιηθούν στο CAS προτού δοθούν στη δημοσιότητα. Αναμένεται ότι οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2018.

"Αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχουν τεθεί στο Συμβούλιο και το συζητάμε. Δεν πρόκειται για εξαπάτηση. Καμία αθλήτρια που πάσχει από υπερανδρογονισμό δεν έχει εξαπατήσει. Πρόκειται για την ευθύνη μας ως αθλητική ομοσπονδία για να εξασφαλίσουμε ίσους όρους ανταγωνισμού. Εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε τους κανόνες, να θέσουμε τους όρους για τους αγώνες.

Επιλέγουμε να έχουμε δύο κατηγορίες στις αγωνιστικές μας εκδηλώσεις. Αγώνες ανδρών και αγώνες γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με τα κριτήρια ανταγωνισμού στις δύο αυτές κατηγορίες. Πάντα είχαμε την άποψη ότι η τεστοστερόνη, είτε φυσικά παράγεται είτε τεχνητά εισάγεται στο σώμα, παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα απόδοσης", δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ