ΣΤΙΒΟΣ

Το πρόγραμμα της ABAF για το 2016

Το πρόγραμμα της ABAF για το 2016

Στο Βρσατς της Σερβίας έγινε το Βαλκανικό Συνέδριο προκειμένου να γίνουν οι διεργασίες για το καλεντάρι της νέας χρονιάς και οι εκλογές για τη σύσταση του συμβουλίου.

Ο Βούλγαρος Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ ως μοναδικός υποψήφιος παρέμεινε στην θέση του Προέδρου, ενώ πλέον στο συμβούλιο θα είναι δύο αντιπρόεδροι οι Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία) και Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία).

Στο νέο συμβούλιο θα μετέχουν ως επίτιμα μέλη και οι εκπρόσωποι των Βαλκανικών χωρών που έχουν εκλεγεί στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ανάμεσα σε αυτούς και ο Γ΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος. Μετά την πρόταση των Σέρβων θα επιστρέψει στο πρόγραμμα των Βαλκανικών Α/Γ και Ε/Ν το αγώνισμα των 3.000 μέτρων.

Νέο μέλος της Βαλκανικής Ένωσης και 16ο στο σύνολο είναι πλέον το Ισραήλ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινό συνεδρίαση. Το Γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου στην Τιφλίδα, ενώ το Γκαλά του 2016 θα φιλοξενεί στο Ντουμπάι. Στο Βρσάτς βρέθηκαν τόσο ο νέος πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε όσο και ο πρόεδρος της ΕΑΑ Σβέι Άρνε Χάνσεν, αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΙΑΑF Σεργκέι Μπούμπκα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ABAF για το 2016:

27/2 Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)

12/3 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Κούπριγια (Σερβία)

16/4 Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην Βουκουρέστι (Ρουμανία)

11/6 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βουνού Νόβα Ζαγόρα (Βουλγαρία)

25-26/6 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βελένιε (Σλοβενία)

2/7 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Π/Κ Κρουσεβατς (Σερβία)

2-3/7 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ε/Ν Μπόλου (Τουρκία)

9/10 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Σόφια (Βουλγαρία)

30/10 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ