ΣΤΙΒΟΣ

Το παλεύει για το Παγκόσμιο η Πεσιρίδου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου συνεχίζει να συμμετέχει σε μίτινγκ του εξωτερικού ψάχνοντας το όριο για τα 100μ. με εμπόδια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου (Λονδίνο, 4-13/8).

Την κούρσα που θα της δώσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου ψάχνει η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των ψηλών εμποδίων, πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της, αφού τερμάτισε σε 13.08 τα 100 μ. εμπ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα στο περίφημο μίτινγκ, Golden Spike στην Οστράβα.

Παρόλα αυτά η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια των ψηλών εμποδίων των τελευταίων ετών, για να πάρει μέρος στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν χρειάζεται μια επίδοση κάτω από 12.98, την οποία και έχει δείξει πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει. Νικήτρια της κούρσας ήταν η Πάμελα Ντούτκιεβιτς με 12.72,

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και ο Κώστας Δουβαλίδης, που μετά τις δύο καλές κούρσες στη Λιλ έτρεξε τα 110 μ. εμπ. σε 13.51 (0,6). Ο έμπειρος αθλητής κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα και πλέον συνεχίζει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Γκάρφιελντ Ντάριεν με νέο ατομικό ρεκόρ (13.09), δεύτερος με ατομικό και εθνικό ρεκόρ ο Ούγγρους Μπατζί (13.23) και τρίτος ο Κύπριος Μίλαν Ντραίκοβιτς με 13.34.

Έμεινε στο 5,36μ. ο Καραλής

Από τον καύσωνα της Αθήνας στο φθινοπωρινό Νανσί βρέθηκε ο Εμμανουήλ Καραλής, που έκανε σήμερα έναν ακόμη εκτός συνόρων αγώνα, αυτή τη φορά με βροχή και χαμηλή θερμοκρασία.

Ο έφηβος άλτης πήρε μέρος στο μίτινγκ που φιλοξενήθηκε στην γαλλική πόλη και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 5,36 μέτρα. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου στη συνέχεια απέτυχε να ξεπέρασε τα 5,51 μ., παρότι είχε ψηλά άλματα.

Ο Καραλής είναι σε καλή κατάσταση και γι΄αυτό επέλεξε στο σημερινό αγώνα να ξεκινήσει τις προσπάθειες του στα 5,36 μ., ψηλότερα από κάθε άλλη φορά. Ο νεαρός πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πολύ μεγάλη πρόκληση, αφού το Σάββατο (1/7) θα πάρει μέρος στο Diamond League του Παρισιού και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας έφηβος αθλητής που συμμετέχει στους αγώνες της σειράς των διαμαντιών.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ